Zapečeni camembert s kruščićima

| Wine and dine |

Zapečeni camembert u kruhu

Ovaj recept zapečenog camemberta s pizza kruhom, savršen je kao snack, pogotovo kad dođu gosti. Vizualno vrlo atraktivan, ne znam što je ukusnije i finije pizza loptice (kruščići) ili pečeni camembert. 

Zapečeni camembert u kruhu
Zapečeni camembert s kruščićima
  • 1 sir camembert
  • 1 tijesto za pizzu /cca 70 dag/ (gotovo – kupljeno u pekari ili ga napravite sami:

1 kg brašna, ½ l vode, 3 dag germe, 1 žličica soli, 2 žlice maslinovog ulja

  • Ružmarin
  • Maslinovo ulje
  • Krupna morska sol
  • 1 češanj češnjaka
  • Prstohvat chilija

Kupite gotovo tijesto za pizzu ili ga napravite sami. Ako ga radite sami, evo recepta:

Izradite germu sa malo tople vode. Stavite brašno na radnu plohu. Napravite rupu u sredini i sipajte pola vode te počnite mijesiti. Dodajte izrađenu germu u tijesto i dalje mijesite, dodajući sol i maslinovo ulje dok smjesa ne bude glatka i kompaktna. Oblikujte kuglu od tijesta, pokrijte je kuhinjskom krpom da se diže 2 sata. Dignuto tijesto ponovo nekoliko minuta mijesite.

Razrežite tijesto za pizzu na komade i svaki komad formirajte u kuglicu.

Zagrijte pećnicu na 200C. Namastite kalup, površinu camemberta razrežite nožem na rombove,  stavite u sredinu kalupa, narežite češanj češnjaka na šnitice i umetnite ga u proreze, pospite krupnom solju, chilijem i pospite maslinovim uljem te oko camemberta rasporedite kuglice tijesta. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200C oko 15-ak minuta.  

Pečene kuglice premažite maslinovim uljem i odmah servirajte.