"Zagreb, tak imam te rad" u Dubravkinom putu

| Wine and dine |

Dubravkin put, Zagreb tak imam te rad

Jučer je u restoranu Dubravkin put održano jedinstveno gastronomsko druženje na kojem je samo za tu prigodu, chef Vedran Petranović osmislio poseban menu inspiriran tradicionalnom zagrebačkom kuhinjom

Kulinarski tim na čelu s glavnim chefom, za ručak pod nazivom Zagreb, tak imam te rad osmislio je 6 sljedova inspiriranih Zagrebom i pokazao nam da unatoč modernom eksperimentiranju možemo zadržati prepoznatljiv okus koji je golicao maštu uzvanika.

Ovim konceptom, chef Vedran htio je postići savršen balans između tradicionalnog i modernog jer je tradicija vrlo važan aspekt svake kuhinje. Na taj način, Vedran je jela na kojima smo odrasli prezentirao u jednom sasvim novom konceptu i tako poznatim okusima dao novo ruho. Svako jelo je bilo posebno, pripremljeno od pomno odabranih namirnica koje se međusobno nadopunjuju stvarajući harmoniju okusa, a jela su oduševljavala i nadmašila visoka očekivanja. Za slatki kraj pobrinuo se pastry chef, Robert Bašić koji svojim umijećem nikoga ne ostavlja ravnodušnim i čiji deserti predstavljaju prava slastičarsku umjetnost.

Osim gastronomskog, ručak je bio i vizualno umjetnički osmišljen do najsitnijih detalja. Prostor  je dekorirala Dubravka Dujmović koja je vodeći se temom za dekoraciju koristila zagrebačke motive poput licitarskih srca i šestinskih kišobrana, koje je samo za ovu prigodu ustupio Tomislav Cerovečki.

Dubravkin put, Zagreb tak imam te rad
Dubravkin put, Zagreb tak imam te rad

Zagrebački restoran, koji se nalazi u jednom od najzelenijih dijelova grada nadomak Ilice, već godinama slovi kao najbolje mjesto za vrhunsku gastronomiju. Ovim jedinstvenim menuom pod vodstvom chefa Vedrana Petranovića restoran je samo potvrdio svoje vodeće mjesto na Zagrebačkoj gastro sceni.

Jela koja su predstavljena:

  1. Rillettes od patrve, panna cotta sa svježim hrenom, salatine, ikra pastrve
  2. Consomme od patke, leberknedlice i povrće
  3. Domaće štrukle
  4. Zagrebački odrezak, krema sir, kupus i špinat, prah od buče
  5. Patka i mlinci
  6. Licitarsko srce ( Zagrebačka torta)