Zadarski festival dobre hrane i turizma

| Wine and dine |

Taste and travel festival

Zadar je ponosan domaćin novog izdanja hvalevrijednog Taste and travel festivala. Višeosjetilni festival predstavlja najbolje od hrvatske gastro turističke ponude, a od 25. do 31. kolovoza okuplja mlade inovatore koji dobivaju jedinstvenu priliku da svoj rad, inovativnost i poduzetnički duh pokažu javnosti te se na najbolji mogući način povežu sa zahtjevnim tržištem rada.

U sklopu Taste and travel festivala, najbolje od svoje ponude na tri prekrasne lokacije u Zadru predstavit će Craft beer festival, Sajam proizvoda hrvatskog sela te Festival inovacija u prehrambenoj industriji. Posjetitelji će tako imati prilike uživati u pivskim specijalitetima koji odmiču od standardne ponude piva, jedinstvenim proizvodima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, projektima mladih inovatora u području prehrambene industrije te brojnim drugim zanimljivostima.

Taste and travel festival
Taste and travel festival

Hvalevrijedan Taste and travel festival započeo je 2014. godine u organizaciji Hrvatske udruge mladih i Kluba zadarskih studenata, a kasnije mu se pridružuju i udruga Proizvodi hrvatskog sela te Probion – udruga studenata prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu. Proteklih godina okupio je više od 200 sudionika i izlagača te više od 40 tisuća posjetitelja, a sve s ciljem promicanja društveno odgovornog poslovanja, iskorištavanja lokalnih konkurentskih prednosti, istraživanja razvoja mogućnosti u prehrambenoj industriji i turizmu kao i poticanja inovativnosti i poduzetničkog duha koji mladima pružaju jedinstvenu priliku da se istaknu na današnjem zahtjevnom tržištu.

Taste and travel festival
Taste and travel festival

RASPORED ODRŽAVANJA PROGRAMA TASTE AND TRAVEL FESTIVALA  

  • Festival inovacija u prehrambenoj industriji (26. i 27. kolovoza od 10 do 20 h, Arsenal)
  • Craft beer festival (26. i 27. kolovoza od 16 do 01 h, Obala kralja Petra Krešimira IV.)
  • Sajam proizvoda hrvatskog sela (od 25. do 31. kolovoza od 8 do 21 h, Ulica Šimuna Kožičića Benje)