Za kraljevski desert - torta Kraljica čokolade

| Wine and dine |

Torta Kraljica čokolade
Torta Kraljica čokolade

Evo, idealan nedjeljni desert: iza kraljevskog ručka, Kraljevska torta od čak tri vrste čokolade, jako fina i vizualno kad se reže lijepa.  Moji klinci je obožavaju jer su kreme lagane, a zaista nije teška za napraviti, jedino se mora ohladiti i stisnuti, zato krenite da stignete...

Vrijeme pripreme: 40 minuta + hlađenje krema

Vrijeme pečenja: 10 minuta

Vrijeme hlađenja: 2 - 3 sata

Temperatura pećnice: 170C

Okrugli kalup za torte

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica brašna
  • 2 žlice kakaa
  • ½ praška za pecivo

Krema:  

  • 20 dag tamne čokolade
  • 20 dag mliječne čokolade
  • 20 dag bijele čokolade
  • 6 dl slatkog vrhnja
  • čokoladni liker (ili neki dr.)

čokoladne strugotine/naribana čokolada - za ukras

Torta Kraljica čokolade
Torta Kraljica čokolade

Zagrijte pećnicu na 170C.

Biskvit: bjelanjke izmiksajte sa šećerom u čvrsti snijeg pa dodajte jedan po jedan žumanjak. Brašno, kakao i prašak za pecivo prosijajte u smjesu i lagano žlicom umiješajte. Smjesu sipajte u kalup namazan putrom i posipan kakaom, te pecite u zagrijanoj pećnici desetak minuta. Ohlađenoj kori odrežite vanjske rubove i poprskajte likerom razrijeđenim u nekoliko žlica vode.

Krema:svaku od čokolada otopite na pari u 2 dl vrhnja, ohladite u hladnjaku nekoliko sati i nakon toga umutite mikserom u čvrste kreme. Prvo na biskvit nanesite kremu od tamne čokolade, zatim kremu od mliječne čokolade, a na vrh kremu od bijele čokolade. Ukrasite naribanom čokoladom.