Vrijeme je da odnos s hranom uzmete za ozbiljno

| Wine and dine |

Hrana

U današnjem modernom kućanstvu, obiteljski ručak često je zaražen s povremenim SMS porukama, poslovnim telefonskim pozivima i epizodom Prijatelja u pozadini. No, studija objavljena u časopisu American Journal of Clinical Nutrition promijenit će način na koji razmišljate o hrani i obroku te o ovoj, po nama, bezazlenoj navici ometanja ručka. Prema mišljenju istraživača, sudjelovanje u aktivnostima kao što su gledanje televizije, odgovarajnje na e-mailove i vožnja dok jedete zapravo uzrokuju unošenje više hrane u organizam no što mu je potrebno, što dovodi do potencijalnog debljanja tijekom vremena.

Srećom, nekoliko jednostavnih promjena u načinu života mogu ponovno uvesti koncept "promišljenog objedovanja" u naš dom. Prema Larissi Hall Carlson, učiteljici joge i Ayurveda stručnjakinje u Kripalu centru za jogu i zdravlje, biti prisutan duhovno dok jedete može smanjiti probavne probleme, niži unos kalorija i učiniti obrok opuštajućim iskustvom. To zahtijeva usporavanje, usmjeravanje pozornosti na svoju okolinu, primjećivanje okusa, aroma i tekstura hrane.

No, izrezivanje distrakcija iz svakodnevnog života zahtijeva malo više trčkaranja. Carlson preporučuje gašenje svih tehnoloških uređaja, pronalaženje udobnog mjesta za stolom i dobro društvo te duboko disanje prije ručka. Na taj način moći ćete istinski uživati u obroku. Prema riječima Carlson: "Usporite. Žvačite temeljito. Osjetite hranu. "

Hrana