Vrijeme je da češće konzumirate komorač

| Wine and dine |

Svježe pripremljen ili u obliku sušenog sjemena, komorač se može koristiti u mnogo različitih oblika. Bogat je mineralima, a posebno je dobar za želudac i crijeva.

Donosimo vam 4 dobra razloga zašto bi trebali uvrstiti komorač u svoju prehranu:

1. Pomaže pri gubitku kilograma
Komorač gotovo i ne sadrži masnoću, ali zato sadrži mnogo vlakana i visoku razinu proteina. Gorak okus komorača stimulira proizvodnju sokova u želucu i žući te sprječava želju za slatkim.

2. Dobar je za probavu
Komorač se često nalazi u čajevima namijenjenima za probavne smetnje, jer sadrži eterična ulja kao što su fenilpropanoid, anetol, feninkon, limonen i pinen koja su posebno dobra za želudac i crijeva.

3. Pruža mnoge vitalne tvari
Komorač je bogat mineralima poput magnezija, kalcija, fosfora i željeza. Također sadrži i vitamin B i provitamine A i E. Zrno komorača pruža optimalnu podršku organizmu u vidu vitamina C, jer na istu količinu sadrži dva puta veću dozu od naranče.

4. Antibakterijski efekt
Komorač ublažava upale. Svježi sok komorača može pomoći kod kroničnog kašlja i visokog krvnog tlaka. Također ublažuje i probleme s razdražljivim crijevnim upalama te poboljšava funkciju jetre, bubrega i slezene.