Volite karamelizirani luk? Evo kako ga napraviti kod kuće

| Wine and dine |

Kako napraviti karamelizirani luk?

Luk je sastavni dio većine jela no i sam za sebe je odličan. Ćevape ne možemo zamisliti bez luka, ali ipak najdraža varijanta luka nam je baš kao i većini karamelizirani luk. Karamelizirani luk najčešće možemo pronaći u burgerima i hot dogovima no toliko je fin da je odličan i na hrskavom kruhu.
Ako ste, kao i mi, veliki fan karameliziranog luka pročitajte članak do kraja jer u nastavku vam donosimo vrlo jednostavan recept za prefini karamelizirani luk. Karameliziranog luka je najbolje napraviti puno jer on može stajati u frižideru pa ga po potrebi samo možete podgrijati.

Kako napraviti karamelizirani luk?

Recept za karamelizirani luk
Sastojci:
- 12 glavica luka
- 2 kockice maslaca
- 2 žličice šećera
2 žlice aceta balsamica
- sol
- papar
Luk ogulite i narežite na tanke polumjesece. U tavi otopite maslac te dodajte luk. Kada se luk malo opusti odnosno prodinsta dodajte šećer kako bi pomogao karamelizaciji. Zatim dodajte aceto balsamico i kada luk poprimi smeđu boju posolite i popaprite. Bitno je da miješate luk kako ne bi izgorio te kako bi se podjednako karamelizirao.