Vino u dijeti? Da!

| Wine and dine |

Vino u dijeti
Vino u dijeti

Svi su barem jednom u životu držali dijetu... možda su morali jer im je tako naredio liječnik... ali, većina ih ipak samoinicijativno drži dijetu. Većina dijeta su stroge i teško ih je striktno slijediti, pa mnoge završe odustajanjem...

Kako se vino uklapa u te dijete? Većina dijeta propisuje – ne piti nikakav alkohol, ali vino se ipak može piti!

Ako je vaš cilj smanjiti težinu, trebali biste znati da ipak vino može biti savršen pratilac vašoj dijeti.

Kalorije i vino:

  • 1 dl crnog vina = 65 kalorija
  • 1 dl bijelog vina = 85 kalorija
  • 1 dl rose vina = 74 kalorije

Kao što vidite, 1 dl vina je ispod 85 kalorija, tako da se slobodno opustite i popite čašu vina! Samo izbjegavajte druge vrste alkohola poput piva ili viskija čiji 1 dl sadrži više od 240 kalorija!

Mediteranska prehrana

Vino, osim što je jedno od najzdravijih alkoholnih pića, najviše je dijetetski, dokazano je sposoban smanjiti koncentraciju kolesterola u tijelu! Naime na jednom istraživanju kako mediteranska prehrana koja je uključivala 2 čaše vina dnevno utječe na zdravlje, utvrđeno je da su oni koji su pili vino imali manju koncentraciju kolesterola od onih koji nisu! I ne samo to, već i nižu razinu zasićenih i poli nezasićenih masti.

U osnovi mediteranska prehrana je zdravija. Ako uključuje dvije čaše vina dnevno (jednu za ručak, jednu za večeru), ne moramo se brinuti.  Rezultati će biti puno povoljniji a dijeta podnošljivija!