Večer Kolumbije u Zagrebu

| Wine and dine |

Ekipa iz restorana i bara El Toro ne miruje, tako nas nakon zanimljivog koncepta tacos večeri četvrtkom, idući  tjedan, u srijedu, 15. studenog u 20h očekuje neodoljiva gurmanska večer – prva hrvatska kolumbijska večera. Chef El Tora Mario Mihelj svoju će kuhinju na tu jednu večer prepustiti kolegi iz Kolumbije, chefu Leonardu Fonseci iz restorana El Chato u Bogoti. 

Chef Leonardo za one sretnike koji uspiju rezervirati stol u El Toru na vrijeme, osmislio je slijed od pet originalnih kolumbijskih jela kojima će predstaviti svoju viziju moderne kolumbijske kuhinje. Tako će se gostima na tanjuru naći specijaliteti poput pilećeg srca s prezerviranim žumanjkom, fermentiranim začinjenim mlijekom, kiselicom i konfitiranim mladim krumpirom, arepa kolumbiana punjena grahom, hogao šalšom, kiselim lukom i hrskavom svinjskom kožom, kamenice na pari s uljem bora i borovnicama, celer taco sa sporo kuhanim svinjskim obrazima u kukuruznom listu, ćili morita umakom i svježim krastavcima te desert “Četiri mlijeka” s crnim ribizlom i kupinama.

El Chato

Chef Leonardo Fonseca svoje je iskustvo između ostalog stjecao u najboljem svjetskom restoranu Nomi gdje je radio 7 mjeseci, nakon čega se s kolegom iz Nome vratio u Kolumbiju, točnije u Bogotu, gdje su pokrenuli restoran El Chato u kojem se nalazi na poziciji Head Chefa, dok je njegov kolega Executive chef i vlasnik. Restoran El Chato u manje od godinu dana od otvaranja osvojio je nepce istinskih ljubitelja hrane i postao jedan od najboljih restorana u Bogoti, gradu za koji se predviđa da će kroz par godina postati gastronomsko središte latinoameričke hrane, s najboljim latino restoranima i tako preuzeti tu titulu od Lime u Peruu. Zadnjih par mjeseci, Leonardo je odlučio upoznati i nešto drugačije okuse i namirnice i proširiti svoje vidike te radio je u kuhinji najbolje svjetske chefice Ane Roš i njenog restorana Hiža Franko iz koje direktno dolazi u kuhinju El Tora kako bi prezentirao kolumbijsku kuhinju njegovim gostima.

Chef Leonardo Fonseca

Za desert će se Leonardo udružiti s cheficom Ivanom Čuljak, iskusnom, kreativnom i šarmantnom slastičarkom koja je svoja iskustva stjecala po školama i restoranima diljem svijeta, a veliki dio svog staža odradila je u Čileu.

El Chato

Inače, Leonardov kulinarski identitet u Bogoti prepoznatljiv je po tehnički besprijekorno pripremljenim jelima, vrlo sofisticiranim i čistim linijama okusa u kojima uvijek naglašava punoću namirnice, dok je njegova prezentacija skladna i moderna. Jedva čekamo uživati u kolumbijskoj večeri i isprobati njegove specijalitete.

Sve informaciji o ovoj zanimljivoj večeri, mogu se naći na El Toro Facebook stranici.