Uživajte u pizzi bez grižnje savjesti: kako napraviti niskokaloričnu pizzu

| Wine and dine |

Pizza od cvjetače

Budući da nam se ljeto bliži većina se posvetila zdravom načinu prehrane i vježbanju kako bi ljeto dočekali dobrog izgleda. Zdrava prehrana, većini, nije toliko fina no mi vam otkrivamo da zdrava prehrana, uz malo mašte, može biti jako ukusna.
Pizza je jedno od omiljenih jela većine nas. Svi bi voljeli uživati u ovoj talijanskoj deliciji bez grižnje savjesti. Osim što nije najzdraviji izbor jela, pizza, nije dobar saveznik pri mršavljenju no mi smo otkrili odličan recept koji je jednako ukusan, a puno zdraviji od uobičajene pizze.
Ova zdrava verzija pizze radi se od cvjetače. Znamo da mnogi nisu ljubitelji cvjetače no vjerujte nam da je nećete ni osjetiti. Ono što je kod klasične pizze najnezdravije jest tijesto stoga ovo genijalan način kako pizzu možete jesti čak i ako ste na režimu zdrave ishrane.

Pizza od cvjetače

Sve što vam je potrebno za pripremu tijesta jest:
- polovica cvjetača
- 15 dkg gauda
- 1 jaje
- sol
Pizzu od cvjetače možete nadjenuti s čime god želite i što vi volite no za zdravu verziju mi vam preporučujemo: umak od rajčice, naribanu gaudu, pureću šunku, šampinjone, rikolu i cheery rajčice.
Kako napraviti tijesto od cvjetače?
Cvjetaču je potrebno usitniti na manje komade koje onda treba staviti u blender i izblendati dok ne dobijete zrnastu strukturu nalik na cous-cous. Zatim na malo maslinovog ulja, svega par minuta, prodinstajte cvjetaču. Nakon što ste je prodinstali potrebno je ukloniti svu tekućinu iz cvjetače što možete napraviti tako da cvjetaču stavite u krpu i iz nje istisnete svu tekućinu. Nakon što ste sigurni da ste dobro ocijedili cvjetaču možete je staviti u zdjelu dodati joj jaje, sol i naribanu gaudu te sve dobro promiješati. Dobiveno "tijesto" zatim je potrebno staviti na pleh i zapeći ga bez nadjeva na 200 stupnjeva nakon što cvjetača dobije zlatnu boju izvadite je iz pećnice i nadjenite je sa sirom i ostalim sastojcima po vašem ukusu te je vratite u pećnicu dok se sir ne otopi.