Uskoro 5. Pink day - festival ružičastih vina, ne propustite ga!

| Wine and dine |

Najava Pink day 2017., organizator WOW
Najava Pink day 2017., organizator WOW

Udruga Women on Wine/WOW već petu godinu za redom organizira Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina. Ove godine Festival će se održati 11. ožujka u prostoru Muzeja Mimara gdje će okupiti stotinjak najboljih proizvođača ružičastih vina i pjenušaca te u okviru Festivala u Festivalu – Green in Pink – proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz Hrvatske i inozemstva.

Pink day 2017.
Pink day 2017.

Pripremljena su brojna iznenađenja, edukativne radionice, susreti s najznačajnijim vinarima i maslinarima. Ove godine „pink“ ozračje će biti sjajnije nego ikada, stoga svakako rezervirajte 10. ožujka za humanitarno djelovanje, a 11. ožujka za Pink Day i odabir sebi najdraže nijanse ružičaste boje. 

Kao i svake godine, festival već tradicionalno ima i djelomično humanitarni karakter. Ove godine članice udruge WOW koje su glavne inicijatorice i organizatorice ovog festivala i humanitarne akcije, sakupljaju donacije za udrugu FB Humanitarci Zagreb, pod nazivom „PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima“, a akcija traje mjesec dana uoči Pink Day festivala -  od 10. veljače do 10. ožujka. Tijekom mjeseca koji prethodi PINK DAY-u Zagreb svi su dobrodošli donirati novčane priloge na izdvojeni račun: IBAN: HR0823600001502019327 otvoren isključivo za ovu svrhu.

Press konferencija Pink day 2017: Vinković, Muzaferija, Marić, Kunštek, Ratković
Press konferencija Pink day 2017: Vinković, Muzaferija, Marić, Kunštek, Ratković
  • U tom razdoblju zajedno s VAMA, medijima i svim ljudima dobre volje - putem društvenih mreža i WOW okupljanja – prikupljaju se novčani prilozi za FB humanitarce. Završetak akcije će obilježiti Pink gala humanitarna večera koja je ujedno i slavlje povodom jubilarnog petog izdanja Pink Daya, organizirana u suradnji s agencijom IMC, hotelom Esplanade i međunarodno poznatim hrvatskim modnim brandom Borboleta kojeg nosi slavna Kim Kardashian te uz pomoć MIVA galerije vina. Dio prihoda od ove večere također je namijenjeno za isti cilj - pomoć obiteljima kojima je ona uistinu neophodna. Humanitarnu večer svojim nastupom uveličat će četiri mlade dame – The Frajle! Pink gala humanitarna večera održat će se u petak, 10. ožujka s početkom u 20 sati u zagrebačkom hotelu Esplanade, uz vrhunski „ružičasti menu“ koji kreira chef Ana Grgić, uz probrana rosé vina i pjenušce. Rezervacije stola moguće su na tel. 01 45 666 44 ili putem maila info@esplanade.hr.
  • Sam festival PINK DAY ZAGREB – održava se 11. ožujka i nakon svečanog otvorenja u prvih sat vremena - od 12 do 13 sati - otvara vrata B2B (Business-to-business) događanju koje okuplja sve profesionalce iz vinskog svijeta, vlasnike restorana i sommeliere i stručnjake.
  • Radionice s vrhunskim međunarodno priznatim predavačima počinju od 13.30!

Dvije su radionice vinske :

  • Rosé: Rose All Over Europe powered by Riedel, uz voditeljicu Laure Patry, uglednu britansku sommelierku i
  • Rosé: Croatian Style(s), uz voditeljicu Jo Ahearne, Master od Wine, London – otok Hvar

Jedna je radionica o maslinovim uljima  - All About (Olive) Oil powered by American Express, a voditelj je Heinrich Zehetner, austrijski stručnjak za maslinova ulja međunarodne reputacije.

Sanja Muzaferija, predsjednica WOW udruge
Sanja Muzaferija, predsjednica WOW udruge

“PINK DAY je postao prepoznatljiv ne samo na domaćem, već i u međunarodnom okruženju. To je mjesto populariziranja i promocije hrvatskih ružičastih vina, kako mirnih, tako i pjenušavih, no tu je i međunarodni naglasak festivala – specijaliziranog za samo jednu „boju“ vina. Odnedavno tijesno surađujemo s talijanskim festivalom ružičastog vina, trodnevnim događanjem Sorrento Rosé koji je nas kontaktirao za razmjenu vina i suradnju vinara. Mislim da je više nego jasno da naša udruga i Festival značajno pridonose afirmaciji Hrvatske kao nove eno-gastro destinacije unutar EU i turističkoj ponudi Zagreba. Osim domaćih posjetitelja animiramo i strane turiste/novinare/stručnjake da se upoznaju s hrvatskom i regionalnom ponudom vina, educiramo publiku o utjecaju vina-ulja na zdravlje, naročito žena. Ujedno, pomažemo onima kojim je pomoć neophodna (humanitarni karakter) – tako da nas je teško usporediti s drugim vinskim događanjima. Ove godine smo ponosni na mini jubilej, petu godišnjicu, a  donosimo mnogo novosti i na sam dan, u subotu 11. ožujka u Mimari jamčimo edukaciju, dobru zabavu, optimizam i – ružičasto raspoloženje. Tako je to kod nas na Pink Day-u!” – kaže Sanja Muzeferija, osnivačica i predsjednica udruge WOW i direktorica Pink Day-a.

Voditeljica ovogodišnjeg PINK DAY-a je Ljiljana Vinković, a službeni afterparty Festivala je u zagrebačkom Sherry’s Wines & Bites, Ilica 73.