Ultimativno najbolja ideja za nove grickalice: pizza kokice?

| Wine and dine |

Tastes of Lizzy T
Tastes of Lizzy T

Da se nas pita, jeli bismo pizzu svaki dan u svakom obroku. Ali zato što je ipak malo teže unijeti veliku Margaritu s ekstra sirom u torbicu, prilikom ulaska u kino, pronašli smo odličnu varijantu za to na blogu Tastes of Lizzy T. Predstavljamo vam ultimativne kraljice svih snackova: pizza kokice! 

ŠTO VAM TREBA: Posuda za pečenje obložena papirom za pečenje, kokice (već otvorene), 3 jušne žlice umaka od rajčice, 2 jušne žlice otopljenog maslaca i ostali dodaci po izboru: origano, bosiljak, peršin, češnjak, feferoni, sol, parmezan i mozzarella.

ŠTO UČINITI: Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva. Ravnomjerno posložite već ispečene kokice u posudu za pečenje, a zatim pomiješajte sve ostale sastojke (osim sira!) u zasebnoj posudi. Slobodno isprobavajte dok vam se omjer namirnica ne svidi, a zatim prelijte dobiveni miks preko kokica. Stavite u pećnicu cca 10-tak minuta te odmah uživajte u kokicama s okusom pizze dok su svježe. Ako želite, na kraju ih posipajte parmezanom i dodajte mozzarellu na vrh.