Ulje sjemenki grožđa domaćeg branda novi je must have svake bolje kuhinje

| Wine and dine |

DOPO DROPO - life cycle product, hladno je prešano ulje sjemenki grožđa i projekt zaljubljenika u prirodu i gastronomskih entuzijasta. U jednom trenutku života odlučili su da žele vlastita sredstva uložiti u kreiranje nečeg prirodnog te su u selu Bibići u Istri napravili pogon za proizvodnju hladno prešanog ulja od sjemenki grožđa, koje prikupljaju od hrvatskih vinara.

Dopo Dropo, ulje sjemenki grožđa

Sjemenke grožđa nusproizvod su, ali i visokovrijedna sirovina koja ostaje pri proizvodnji vina. Termin LIFE CYLCE PRODUCT podrazumijeva održivi i ekološki pristup proizvodnji, prilikom kojeg sjemenkegrožđa prolaze niz različitih faza. Mehaničkim postupkom se usitnjavaju te se njihovim hladnim prešanjem dobiva ekstrakt ulja. Hladno prešano jestivo ulje sjemenki grožđa je u nijansama žute, zelene i svijetlo smeđe boje, ovisno od kojeg grožđa nastaje. Baršunaste je teksture, lagano i finog orašastog okusa. 

Dopo Dropo, ulje sjemenki grožđa

“Dopo Dropo je nešto naše što odražava naše vrijednosti i stavove prema životu, nešto što želimo ostaviti iza sebe u nasljeđe i s čime na kraju dana ponosni dolazimo svojim obiteljima. To je naša priča o stvaranju nove vrijednosti, brizi za održivost te životu u skladu s prirodom i njenim ciklusima. Puni nas pozitivnom energijom, vraća u balans i podsjeća na važnost nematerijalnoga”, kažu Nadja, Marko, Krešimir i Marko koji stoje iza brenda Dopo Dropo. 

Dopo Dropo, ulje sjemenki grožđa

Dopo Dropo hladno prešano ulje sjemenki grožđa (Oleum Vitis Vinifera) je visokovrijedno jestivo ulje koje sadrži niz iznimno blagotvornih bioaktivnih tvari za ljudski organizam. Neovisno koristi li se u gastronomske ili kozmetičke svrhe, izvrstan je izvor antioksidansa, vitamina E i omega6 kiseline. Studije su pokazale da takvo ulje može povisiti dobar, a smanjiti loš kolesterol i trigliceride te posljedično smanjiti rizik od srčanih bolesti, moždanog udara i dijabetesa.

Dopo Dropo, ulje sjemenki grožđa

Primjena u gastronomiji je raznolika. Ulje sjemenki grožđa nezamjenjiv je sastojak savršene domaće majoneze kojoj daje baršunastu teksturu, a svojim orašastim okusom odličan je dodatak u pripremi granole, zdravih kolača za doručak te tijesta za kruh, pizzu ili focacciu.

Dopo Dropo se savršeno uklapa u našu kulinarsku filozofiju jer je okus lokalnog kralj naše kuhinje. Čovjek treba biti svjestan svojeg okruženja. Upravo zbog toga neprestano radimo na povećanju mreže lokalnih proizvođača kao jedne od okosnica naše kuhinje”,kaže Rudi Štefan, vlasnik i chef restorana Pelegrini.

Dopo Dropo, ulje sjemenki grožđa

Ulje sjemenki grožđa je tajni sastojak vrlo hranjivih krema, a budući da dobro prodire u kožu primjenjuje se i u aromaterapiji. Prepuno je prirodnih  blagotovornih elementa i snažan antioksidans. Učvršćuje i tonira kožu te štiti od štetnog utjecaja sunčevih zraka. Koristi se u borbi protiv celulita, a također potiče rast gušće, duže i mekše kose. Žlica hladno prešanog ulja sjemenki grožđa dnevno osnažuje imunitet i djeluje antibakterijski.