Ukusno pizza tijesto od samo dva sastojka

| Wine and dine |

Pizza tijesto od samo dva sastojka
Pizza tijesto od samo dva sastojka

Ima nešto jako posebno (i ukusno!) u pizzi pripravljenoj u vlastitoj kuhinji! Ali čak i sama pomisao na cijelu pripremu tijesta čini se kao zahtjevan i naporan posao. Tako ste možda razmišljali do sad. Predstavljamo vam tijesto za pizzu od samo dva sastojka!

Što vam treba? Jedna i pol šalica mekog brašna i jedna šalica običnog grčkog jogurta. Plus: sastojci po vlastitom izboru koje ćete staviti na pizzu, naravno. Predlažemo umak od rajčice, sir i povrće. Skeptični ste? Samo nastavite čitati... 

Pizza
Pizza

Kako ga napraviti? Električnim mikserom (s nastavkom za miješanje tijesta) u zdjeli pomiješajte brašno i grčki jogurt, na najmanjoj brzini kako bi se sastojci dobro povezali. Zatim izvadite tijesto iz posude i stavite na dobro pobrašnjenu površinu te mijesite oko 8 minuta. Ako vam se tijesto čini previše vlažno na dodir ili se lijepi za radnu površinu, možete dodati brašna u malim količinama po potrebi.

OK, i što sad? Zarolajte tijesto u krug (koliko želite da je pizza velika u širinu ili tanka) i stavite ga na okrugli pleh. Namažite ga maslinovim uljem i dodajte sastojke po želji. Spremnu pizzu za pečenje stavite u prethodno zagrijanu pećnicu te pecite 10-12 minuta (ovisi o jačini vaše pećnice) na 200 stupnjeva.

To je to? Da! A sad uživajte u svojoj home-made pizzi.

Pizza
Pizza