Ubrzajte metabolizam i sagorijevanje masti malim promjenama u prehrani

| Wine and dine |

Zdrava prehrana
Zdrava prehrana

Neke namirnice mogu Vam pomoći da skinete veću količinu masti u tijelu. Otkrivamo Vam tajne kako malim promjenama u prehrani značajno popraviti rezultate skidanja masnog potkožnog tkiva. Ovo je lista namirnica zlata vrijednih:

1) Ljute papričice - Kada ju konzumirate u dovoljnoj količini, vaša tjelesna temperature se povećava i zapravo možete osjetiti kako se znojite. Ako uložite svjestan trud da se hranite zdravo, dodavanjem papričica zapravo pospješujete sposobnost vašeg tijela da spriječi nagomilavanje masti. Uz to, sadrže vrlo malen broj kalorija, ubrzava metabolizam, povećava potrošnju masti i ublažava osjećaj gladi a samim time i unos hrane.

2) Jaja - Pokazalo se da jaja pospješuju proces mršavljenja, pojačavaju osjećaj sitosti i doprinose manjem unosu kalorija kasnije tijekom dana. U jednom istraživanju je otkriveno da dva jaja za doručak pomažu u smanjivanju apetita i unosa kalorija u razdoblju od 24 sata u usporedbi s doručkom napravljen od peciva s istim brojem kalorija - oni koji su jeli jaja izgubili su znatno više kilograma, kao i masti u predjelu trbuha od onih koji su jeli pecivo.

3) Cimet - Cimet pomaže u kontroli tjelesne masti tako što pozitivno djeluje na tjelesni odgovor na inzulin, te pomaže da u sagorijevaju masti u tijelu, što predstavlja dva sasvim poželjna efekta kad pokušavate smršaviti. Cimet će poboljšati okus hrane, a u isto vrijeme imati dupli učinak kada je riječ o sagorijevanju masti.

4) Zeleni čaj - Primarni sagorjevač masti i efikasno ubrzava metabolizam.

Zeleni čaj
Zeleni čaj

5) Sirutka - Čak i ako niste fan sirutke, trebali bi razmisliti o tome da ju uključite u svoju prehranu. Jedna mjerica sirutke pomiješana s vodom daje 25 g proteina sa samo 100 kalorija (pod pretpostavkom da sirutka koju konzumirate nije obogaćena ugljikohidratima i / ili mastima). Istraživanja su pokazala da ispitanici koji su konzumirali sirutku općenito gubili više masti i zadržavali više mišićnog tkiva od ispitanika u kontrolnoj skupini. Jedan od razloga zašto se ovo događa može biti taj što sirutka znatno smanjuje osjećaj gladi.

6) Kava - Ne samo da Vas može razbuditi, kava može razbuditi i metabolizam. Pored toga, kofein stimulira moždanu aktivnost. Drugo korisno djelovanje je njena sposobnost da pozitivno utiče na vašu fizičku aktivnost. Kofein je stimulator središnjeg živčanog sustava, tako da postoji njegov jasan termogenetski učinak. Međutim, treba znati još i to da se tijelo vremenom navikava na određeni unos kave.

7) Đumbir - Đumbir, korijen svojstava poznatim po redukciji upalnih procesa u tijelu i po prevenciji mučnine, može biti koristan u redukciji masti u tijelu. Istraživanja su pokazala da sušeni đumbir ubrzava metabolizam. Pored toga, đumbir povećava proizvodnju mliječne kiseline u mišićnim tkivima, što može stimulirati oslobađanje hormona rasta istovremeno s povećane lipolize (odnosno sagorijevanjem masti).

Đumbir

Đumir