U Zagrebu otvorena originalna talijanska trattoria i wine bar "La Riseria"

| Wine and dine |

La Riseria

  Zagreb je ovog prosinca dobio novo gastro mjesto koje ćemo odmah zavoljeti. Kultna zagrebačka gostionica na uglu Gunduliućeve 18 i Masarykove ulice zasjala je novim sjajem. Već na samom pogledu na jedan od najpoznatijih zagrebačkih uglova smjestila se La Riseria wine bar i trattoria.

Nešto više od 100 m2 otvara se kroz sedam staklenih stijena kroz koje pogled puca na jedne od najpoznatijih zagrebačkih ulica. Vreva grada iz ovog kuta izgleda posve drugačije. Prostor je zadržao originalni raspored od dvije odvojene prostorije, prvoj u kojoj vlada ležernija atmosfera dominiraju velika fotografija Tina Ujevića koji je u ovu gostionicu gotovo svakodnevno zalazio od 1940 do 1950 godine prošlog stoljeća.

 Mozaik poda odmah s ulaza daje prostornu toplinu. Nasuprot njega nalazi se biljkama osvježen strop kojim dominira 28 bakreno zlatnih lampi. Posebna su priča čuvene talijanske Elite To Be željezne police koje se protežu zidovima u obje prostorije, a na kojima je izloženo više od 500 boca najkvalitetnijih talijanskih vina koja se mogu odmah kušati. 

La Riseria
La Riseria, trattoria i wine bar u Zagrebu

 Priča ovog staro – novog mjesta kojeg vole Zagrepčani započinje u jutarnjim satima uz svježe talijanske sendviče i nareske. Već iza podneva neka od vina ili prosecca bit će izvrsna zdravica s prijateljima ili poslovnim partnerima. Iza toga u drugoj restoranskoj prostoriji vrijeme je rezervirano za uživanje u talijanskim paštama i riožtima te platama od najboljih delicija. Dnevne ponude ovise o sezonskim namirnicama i meni će se kreirati svakodnevno. Izbor jela vidjet ćemo na velikim crnim pločama koje podsjećaju na one u starim školama. Poznati talijanski aperitivo očekuje nas svakog dana kada ćemo uz čašu vina ili prosecco dobiti i čarobni zalogaj.

 Cijeli prostor nove La Riserije zadržao je stari štih i šarm, a njime sada prevladavaju maslinasto zelena, zlatna i bakreno smeđa boja. Novo je ovo putovanje starom adresom koja će ovom ponudom zasigurno obogatiti zagrebačku gastro ponudu.