U Zagrebu održano ekskluzivno predstavljanje novog belgijskog samostanskog piva

| Wine and dine |

Novo Grimbergen pivo na našem tržištu!
Novo Grimbergen pivo na našem tržištu!

U jedinstvenom i mističnom ambijentu Kule Lotrščak u Zagrebu, sinoć je održano ekskluzivno predstavljanje Grimbergena, legendarnog belgijskog samostanskog piva koje je od sada dostupno i na hrvatskom tržištu.

Među odabranim uzvanicima koji su imali čast prisustvovati ovom, za ljubitelje dobre kapljice, velikom događaju bili su Davor Meštrović,  Enes Vejzović, Miran Kurspahić, Antonio Franić, Nevio Marasović, zagrebačka slastičarska zvijezda Petra Jelenić, vrhunski chef i vlasnik zagrebačkog restorana Rougemarin  Marin Medak, pivoljupci Domagoj Jakopović Ribafish i novinar i radijski voditelj Milan Peh, food blogerice Lada Radin i Morana Zibar te mnogi drugi. Upravo su oni prvi u Hrvatskoj krenuli na putovanje u Grimbergen svijet, probavši tri nova okusa – Blanche, Blonde i Double Ambree. Vodič na tom zanimljivom putovanju bio im je prvi hrvatski gastro-nomad Rene Bakalović

Da se radi o legendarnom samostanskom pivu, govori i činjenica da je njegova proizvodnja počela prije više od 900 godina u drevnoj belgijskoj opatiji u Grimbergenu, gdje se tajni recept čuvao desetljećima, a priliku da kušaju ovo autentično i jedinstveno pivo prepuno neočekivanih i složenih aroma imali su samo hodočasnici i posjetitelji samostana. Od danas, nakon mnogih zemalja svijeta, ono je dostupno konačno i u Hrvatskoj.

Okupljeno odabrano  društvo uživalo je, u posebno za ovu priliku, osmišljenim delicijama, nadahnutim receptima iz samostanskih kuharica koje potpisuje chef Marin Medak te u izvrsnoj glazbi dj-a Eddyja Ramicha. Doživljaj su upotpunili gutači vatre, koji su svojim nastupom dodatno ugrijali sjajnu atmosferu ove ranojesenske zagrebačke večeri. 

GRIMBERGEN DOUBLE - AMBREE - Ale pivo s udjelom alkohola 6,5%, tamnije boje i slatko-kiselog okusa karamele i sušenih šljiva, nastalo dvostrukom fermentacijom hmelja i slada.

GRIMBERGEN BLONDE - Pitko svijetlo ale pivo, s udjelom alkohola 6,7% te okusima zrelog žutog voća i pikantnim notama klinčića, koje se odlikuje gustom pjenom kremaste boje.

GRIMBERGEN BLANCHE - Weiss pivo belgijskog stila i tradicije, s udjelom alkohola 6%, svijetložutih tonova, glatke kremaste pjene i osvježavajućeg okusa žutog voća, limuna, klinčića.

Predstavljene su 3 vrste GRIMBERGEN piva
Predstavljene su 3 vrste GRIMBERGEN piva