U čemu je tajna plave hrane?

| Wine and dine |

Instgaram / @crowded_kitchen

Supermarketi i pekare u Australiji, detox barovi u New Yorku i Instagram profili kalifornijskih blogera puni su fascinantne hrane i pića u morsko plavoj boji.

Ako vam se takve poslastice čine neprirodnima, a boja vas zastrašuje i djeluje umjetno, jednostavno niste upoznati s glavnim sastojkom - Blue Majik.

Ovaj prah je ekstrakt plavo-zelenih algi dobiven iz spiruline. Zapravo je riječ o jednom od najvažnijih hranjivih dodataka na svijetu, pun je vitamina B, proteina, enzima, minerala i aminokiselina s protuupalnim svojstvima. Može spriječiti bolesti mozga i regulirati probavu, budući da je zapravo riječ o cijanobakteriji.

Instgaram / @coconutsforkale

Blue Majik ne duguje svoju boju umjetnim dodatcima već prirodnom pigmentu klorofila, phycocyninu. Sljedeći put kad vidite nešto plavo, nemojte se uplašiti, već kušajte ovaj antioksidans 22 puta moćniji od špinata te čak 6 puta od borovnica.

Instgaram / @summerhillorganics

Kada je riječ o okusu Blue Majika moramo priznati da je sam po sebi blagog ribljeg okusa. Međutim, taj okus nestaje umješavanjem u drugu hranu, odnosno namirnice. Ovaj prašak idealna je osnova za koktele, smoothie, zobene kaše, muffine, kolače, hladno prešane sokove, pa čak i vašu kavu.

Instagram / @concretejunglecafe