Trikovi pomoću kojih ćete uvijek kupiti savršenu lubenicu

| Wine and dine |

Iako je bezbroj razloga zbog kojih se veselimo ljetu, fino i slatko voće zasigurno je jedan od njih. Lubenica pripada obitelji Cucurbitaceae te se svrstava među krastavce i tikvice. Okrugle je zelene kore i sočnog ružičastog unutarnjeg dijela. Energetska vrijednost lubenice  je mala i iznosi 30 kalc na 100 grama, od toga sadrži 7, 55 % ugljikohidrata, 0, 61% protina i samo 15% masti. Bogata je kalcijem, željezom, magnezijem, fosforom, cinkom, sadrži vitamin C i B6, tiamin, riboflavin i mnoge druge.

Problem uživanja u lubenici često nastaje kada se iz kupovine vratimo u naše domove, otvorimo lubenicu i shvatimo da smo mogli izabrati i bolju. Ako ne kupujete rezanu lubenicu najčešće niste sigurni kakva je ona zaista, zato vam danas donosimo nekoliko savjeta kako bi idući put izabrali savršenu. Kora lubenice treba biti glatka, ali ne previše sjajna, boja je zelena i bez previše oštećenja, vjerovali ili ne, po njoj trebate kuckati, ako zvuk nije „šupalj“ na dobrom ste putu. Dio lubenice koji je ležao na zemlji se ne smije biti zelene boje, idealna je žućkasta nijansa. Zrela lubenica mora biti teška, a peteljka mora biti svježa.