Trik pomoću kojeg ćete bocu vina ohladiti za tren

| Wine and dine |

Kako na brzinu rashladiti bocu vina?

Čaša vina uz ručak ili navečer za opuštanje nakon napornog dana gotovo svima predstavlja zadovoljstvo. No postoji li gora stvar od nerashlađenog vina? Mislimo da ne. Kako bi vaše vino uvijek bilo idealne temperature, poglavito za vrijeme visokih ljetnih temperatura donosimo vam trik koji će vam to i omogućiti.
Je li vam se ikada desilo da vam dolaze gosti koji se nisu ranije najavili, a vaše vino nije rashlađeno? Pitate se kako na najbrži način rashladiti bocu vina, na idealnu temperaturu od 7 stupnjeva? Odgovor se krije u ledu i soli.

Kako na brzinu rashladiti bocu vina?

Sve što vam je potrebno kako bi ste ekspresno rashladili bocu vina jest duboka posuda, led, sol i voda.
U duboku posudu je potrebno staviti 1, 5 kile leda, 0, 5 kile soli te vode toliko da pokrije grlo boce. Za svega 11 minuta vaša boca će biti idealne temperature za pijenje, a ako vam se zaista jako žuri onda dodatan trik leži u miješanju. Ako smjesu vode, soli i leda miješate dok je boca u posudi, vaša će se boca rashladiti za nevjerojatnih 5 minuta.