Top 5 namirnica koje su idealne za doručak

| Wine and dine |

Koje namirnice je najbolje jesti za doručak?

Doručak je najbitniji obrok u danu i nikako ga ne biste smjeli preskakati. Doručak može biti vrlo jednostavan obrok na koji ne trebate potrošiti puno vremena samo je bitno da je on nutritivno bogat.
Ono što je bitno jest da vas doručak ispuni energijom i da vam snage za pravilno funkcioniranje organizma i obavljanje svih obaveza koje se nalaze pred vama kroz dan.
Koje namirnice su idealne kada je u pitanju nutritivno savršen doručak saznajte u nastavku.

Koje namirnice je najbolje jesti za doručak?

1. Jaja
Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje - vrlo poznata, ali i istinita uzrečica. Jaja su puna nutrijenata koji su potrebni za moždanu aktivnost te imaju sve važne aminokiseline i proteine.
2. Zobena kaša
Zobena kaša sadrži kvalitetne ugljikohidrate, proteine i vlakna koja podižu razinu energije, ali i dugo vas drži sitima.
3. Proteinski shake
Proteinski napitak obogaćen voćem odnosno smoothie može biti prava energetska bomba koja će vas napuniti energijom za cijeli dan.
4. Sjemenke
Lanene ili chia sjemenke koje su vrlo popularne u kombinaciji s jogurtom smanjuju razinu šećeri u krvi, ali i smanjuju apetit.
5. Avokado
Avokado je izvor zdravih masnoća baš iz tog razloga, avokado, vas može satima držati sitima, a i izvor je gotovo dvadeset minerala i vitamina.