Top 5 najboljih doručaka

| Wine and dine |

Jogurt sa orasima i voćem
Jogurt sa orasima i voćem

Nije tajna da je doručak važan... Doručak je ustvari najvažniji obrok u danu. To je gorivo s kojim počinje vaš dnevni metabolizam. Što kvalitetno i zdravo jesti za doručak? Nutricionisti predlažu:

1. Jaja

Jaja za doručak su zdravija nego druge namirnice. Svako jutro jedno jaje! – nije samo glupa pjesmica... jaja su puna visoko kvalitetnih proteina, zato odlučite se jedan brzinski omlet!

2. Zobena kaša

Zob, mlijeko, orašasti plodovi i sušeno voće dati će vam ujutro svu potrebnu energiju i snagu. Dnevno moramo unijeti barem 25 grama vlakana.

3.Jogurt

Jedna čaša jogurta dnevno ima 10 grama proteina. Promiješajte ga s orasima i žitaricama te dodajte voće: npr. bobice ili nasjeckane kruške.

4. Smoothie

Trebate nešto zdravo za srknuti u sebe dok ste u movingu? Probajte Čokoladni smoothie!  Niste ljubitelj čokolade ujutro? Zamijenite je s prstohvatom cimeta ili žličicom meda?  

5.Muffini

Kada napečete hrpu muffinsa, zamrznite ih i pola sata prije obroka odmrznite. Naravno, koristite integralno brašno i voće (svejedno je li svježe ili sušeno).

Nikad ne izlazite iz kuće bez doručka ili ok, ako se prerano budite, doručkujte na poslu..., al doručkujte obavezno!!! I, koji je vaš omiljeni doručak?