Tom Gretić predstavio novi koncept Bistroa Apetit

| Wine and dine |

Bistro Apetit i chef Tom Gretić

Nakon što je početkom mjeseca kao Chef Patron preuzeo kuhinju Bistroa Apetit, Tom Gretić je sinoćnjoj večeri po prvi puta predstavio novi koncept samog restorana, kao i novi ljetni meni koji je osmislio težeći laganijim, ali istovremeno uzbudljivim kombinacijama na tanjuru. Pozdravljajući goste istaknuo je koliko mu je zadovoljstvo ponovno kuhati u rodnom gradu i u Bistrou Apetit.

Vratio sam se nakon 20 godina i Bistro Apetit je jedini restoran u Zagrebu u kojem bi radio te vjerujem kako će ovo biti jedna uspješna i dugoročna suradnja“, istaknuo je Gretić. Predstavljajući novi koncept i ljetni meni koji ga prati kazao je kako želi vratiti stare zagrebačke okuse koji mnogi pamte iz djetinjstva, a koji se teško mogu pronaći u lokalnim restoranima.

Bistro Apetit i chef Tom Gretić

Poanta zagrebačke kuhinje koju mi predstavljamo je onaj okus s kojim smo odrasli, jela kojastvaraju sretne emocije i sretna sjećanja. Vratit ćemo tradicionalna jela kao što su zagrebački odrezak, sir i vrhnje, fileki u drugom obliku i ispričati zagrebačku priču na novi način koja će se svidjeti i onima koji nisu iz Zagreba.“

Bistro Apetit i chef Tom Gretić

Brojni gosti koji požurili prvi kušati nove okuse iz kuhinje Toma Gretića za početak ove večeri uživali su parfaitu od gusje jetre s crnim čajem i dinjom. Uslijedila je tuna sa slanutkom, šparogama i jogurtom te juha od mrkve i breskve sa poširanim hlapom. File brancina sa špinatom i koromačem prethodio je zagrebačkom odresku sa pire krumpirom dok je za kraj večeri poslužena krema od čokolade sa mangom i pistacijama. Za uparivanje ovih sljedova s odgovarajućim vinima bio je zaslužan novi voditelj, mladi i priznati sommelier Ivica Verić.

Bistro Apetit i chef Tom Gretić

Ambiciozan koncept zasigurno će postaviti nove standarde ne samo zagrebačke već i hrvatske gastro scene, a gostima Bistroa Apetit pružiti nezaboravno iskustvo zaokružene priče koja spaja tradiciju i inovativnost. 

Bistro Apetit i chef Tom Gretić