Tjestenina s pestom Genovese

| Wine and dine |


Pesto Genovese by Suzy Josipović Redžepagić

Svjetski poznat Pesto Genovese umak, kako sama riječ kaže, potječe iz Genove, u principu ne kuha se (a i može), samo se umiješa u gotovu tjesteninu, a sastoji se od neodoljivih pinjola, bosiljka, češnjaka i maslinovog ulja. Kada ga pripremate, možete napraviti i veću količinu, jer u hladnjaku može stajati oko 2 tjedna...

Za 4 - 5 osoba

Vrijeme pripreme: 30 minuta

  • 50 dag tjestenine
  • 5 g svježeg bosiljka
  • 2 - 3 češnja češnjaka
  • 5 dag pinjola + prema želji 5 dag cijelih pinjola za dodati u tjesteninu
  • 5 dag svježeg naribanog parmezana
  • maslinovo ulje
  • putar
  • sol
  • papar 
    Pesto Genovese by Suzy Josipović Redžepagić 

Skuhajte penne ili neku drugu tjesteninu al dente. Pinjole kratko popržite na tavi. U mužaru ili blenderu pripremite pesto: izmiksajte svježe listiće bosiljka, češnjak, pinjole, sol, naribani parmezan i malo maslinovog ulja. U tavi otopite putar, dodajte 2-3 žlice pesta i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Zatim dodajte tjesteninu i dobro promiješajte. Prema želji dodajte šaku prepečenih pinjola.

* Poslužite uz naribani parmezan i maslinovo ulje.

Pesto genovese by Suzy Josipović Redžepagić