Tanghulu je trenutno najpopularniji internetski desert: evo kako ćete ga napraviti kod kuće

| Wine and dine |

Donosimo vam recept za kineski slatki specijalitet tanghulu

Internet nam je nepresušan izvor inspiracije posebice kada je u pitanju hrana odnosno kada je riječ o receptima. Razna slana kao i slatka jela napravili smo upravo zahvaljujući internetu. Posljednje, vrlo popularno slatko jelo već je stoljećima omiljeni desert u Kini, a zahvaljujući internetu ovih se dana popularizirao diljem svijeta. U nastavku vam donosimo recept za tanghulu to jest hrskavo ušećereno voće.

Donosimo vam recept za kineski slatki specijalitet tanghulu

Recept za tanghulu
Sastojci:
-šalica šećera
-pola šalice vode
-jagode (ili bilo koje voće po vašoj želji)
U lonac stavite šećer i vodu te ih stavite na laganu vatru nekih 15 minuta kako bi se šećer otopio. Pripremite ledenu vodu to jest u drugi lonac stavite led i vodu. Mi smo radili tanghulu s jagodama, a vi možete koristiti bilo koje voće. Jagode napiknite na drveni štapić, umočite u rastopljeni šećer te zatim u led i tanghulu je gotov.