TAMAN čokolade predstavile limitiranu seriju čokolada kontroliranog porijekla

| Wine and dine |

TAMAN čokolade

Manufaktura Malo&Slatko, poznata po ručno rađenim čokoladama TAMAN koje od ovog proljeća oduševljavaju domaće ljubitelje čokolada, ovog je vikenda predstavila limitiranu seriju čokolada kontroliranog porijekla.

Čokolade kontroliranog porijekla proizvode se od kakao zrna koje, baš poput vina ili kave, potječe s određenog i ograničenog područja ili regije. Svaka čokolada donosi uzbudljiv doživljaj karakterističnog okusa i aroma koji odražavaju tlo, klimu i okoliš u kojem se uzgajao kakao. Baš kao i kod kave i vina, i kod kakao zrna s kontroliranimporijeklom, moguće su razlike u organoleptičkim i kemijskim svojstvima od berbe do berbe.

TAMAN čokolade

TAMAN čokolade predstavile su tri različite čokolade kontroliranog porijekla:

BRAZIL 66% - tamnu čokoladu s vrlo intenzivnim okusom gorko-slatkog kakaa, voćnih aroma nezrelih banana i notom dima sparenu s divljim borovnicama;

MADAGASKAR 67% - tamnu čokoladu izrazito čistog, ali zaokruženog okusa kakaa, s notama malina i borovnica sparenu s crvenim paprom;

JAVA 32% - mliječnu čokoladu voćnih aroma s naznakama karamela i zelenog čaja sparenu s pečenim sjemenkama sezama.

Ove čokolade dostupne su u ograničenim količinama samo na kućicama Vinolicious za vrijeme trajanja festivala “Food Film Festival Zagreb“ na Zrinjevcu do subote 17.08. te festivala „Svijet na tanjuru“ na Europskom trgu do nedjelje 18.09. Svaka čokolada proizvedena je u samo 30 komada i prodaju se po cijeni od 40kn.

„Dugo smo željeli raditi s čokoladama kontroliranog porijekla i jako smo ponosni što možemo predstaviti ovu limitiranu seriju. Odabrane čokolade pomno smo testirali te ih sparili sa začinima, sjemenkama i voćem kako bi dobili jedinstvene kombinacije okusa za koje vjerujemo da će oduševiti ljubitelje čokolada.“ komentirao je StivKahlina, autor čokolada.

TAMAN čokolade

„Taman ArtisanChocolates“ domaći je brend ručno rađenih čokolada, na tržištu od svibnja ove godinei trenutno se u Zagrebu mogu naći smo u odabranim trgovinama: trgovini „Košara&Kašeta“ na Britancu, vinoteci „Vintesa“ u poznatom gastro dvorištu Vlaške 63, trgovini „Crop“, vinoteci „MIVA galerija vina“ u Vukovarskoj ulici, u trgovini restorana „Apetit City“ u Masarykovoj ulici te u Starom Gradu na Hvaru u trgovinu „Za pod zub“.

Manufakturu Malo i Slatko d.o.o pokrenuli su dvoje zaljubljenika u čokoladu, StivKahlina, bivši glazbenik i dizajner, i njegova supruga Sanja Vladović. Nakon karijere u glazbi i dizajnu, StivKahlina prošao je edukaciju za čokolatijera pri kanadskoj školi EcoleChocolat - school for chocolatearts, te je u njihovoj organizaciji pohađao i završio program MasterChocolatier pri belgijskoj CallebautChocolateAcademy.

TAMAN čokolade