Svjetski poznati chefovi stižu na 2.Hrvatski festival hrane i vina

| Wine and dine |


Festival hrane i vina
Festival hrane i vina

Janez Bratovž i Renato Rizzardi dolaze na 2. Hrvatski festival hrane i vina u Areni Zagreb 4. travnja

Zagreb, 14. ožujak 2014. – Poznati slovenski chef popularnog ljubljanskog restorana JB Janez Bratovž i talijanski kuharski majstor iz restorana la Locanda di Piero koji se može pohvaliti Michellinovom zvijezdom Renato Rizzardi dolaze 4. travnja u Arenu Zagreb, kako bi predstavili kuhinju Slovenije i Italije s osobnim potpisom.

2. Hrvatski festival hrane i vina koji će se održati u Areni Zagreb od 3. do 5. travnja ugostit će brojne kuharske zvijezde s ciljem približavanja „high cuisine“ što širem broju građana.

Janez Bratovž tijekom svoje karijere radio je u brojnim poznatim restoranima diljem svijeta poput Alain Duccasa u Monte Carlu, Da Vittorio Bergamo u Italiji, Mibu u Japanu, Arzak u Španjolskoj i Steirereck u Austriji. Nakon što je prošao gotovo cijeli svijet, Janez Bratovž je odlučio otvoriti vlastiti restoran JB u Ljubljani na koji je najviše ponosan zbog zadovoljstva svojih gostiju, ali i činjenice da se nalazi na popisu 100 najboljih restorana na svijetu prema priznatom San Pelegrino vodiču.

Na 2. Hrvatskom festivalu hrane i vina chef Bratovž će pripremati gušću jetru s filmom od malina i kandiranim orasima, muškatnu buću kuhanu u vaniliji i umaku od teletine te čokoladni cognac.

Janez Bratovž
Janez Bratovž

Renato Rizzardi iz restorana la Locanda di Piero, osim što će posjetiteljima prenijeti svoje kulinarske majstorije, sva jela će pripremati s lokalnim namirnicama malih proizvođača iz regije VeneziaFriuliGiulia. Jela koja će se naći na jelovniku Renata Rizzardija predstavljaju tipičnu talijansku kuhinju s modernim pomakom – rižoto s crvenim radičem, redukcijom Amarone vina i ljutikom, tortellis ekstra djevičanskim maslinovim uljem, ružmarinom i Amatriciana umakom iznenađenja, agnolotti s Asiago fondijem od sira, vrhovima bijelih šparoga i confitom odcherry rajčica.

Uz poznate inozemne chefove na Festivalu će tijekom tri dana nastupiti i mnogi hrvatski kuhari poput Roberta Pinte iz Piroš čizme, Željke Kovačlije iz hotela Dunav i Sandre Nedeljko iz Pansiona Mamica.

2. Hrvatski festival hrane i vina održava se u Areni Zagreb od 3. do 5. travnja uz partnerstvo Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore, pokroviteljstvo zemlje pokrovitelja Italije te medijsko pokroviteljstvo Jutarnjeg lista, tportala, Soundset plavog i Mreže tv. Festival također podržavaju Turističke zajednice i županije – Osječko-baranjska županija, Brodsko-posavska županija, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska, Virovitičko-podravska, Primorsko-goranska županija, Dubrovačko-neretvanska županija te Istarska županija.

Program:

03.04.2014 – Poslovni dan

04.04.2014. – Edukativni dan

05.04.2014. – Obiteljski dan

Festival ima četiri kategorije – gastronomija, vinarstvo, cake&bake&chocolate i HoReCa – od kojih će svaka kategorija predstaviti najbolje što se trenutno može pronaći na tržištu. Uz veliki izlagački dio Festivala, koji će ujedno biti i prodajni, 2. Hrvatski festival hrane i vina imat će izuzetno zanimljiv program poput cooking showova na dvije pozornice s najpoznatijim hrvatskim i inozemnim chefovima, brojne kušaonice na kojima će posjetitelji moći kušati sljubljene zalogaje s hrvatskim vinima te edukativne radionice tijekom kojih će imati prilike saznati za svakoga po nešto iz velike riznice eno-gastro znanja.

Cijena ulaznice za Festival iznosit će:

-          Dnevna ulaznica iznosi 35,00 kuna

-          Grupna karta za 25 i više osoba iznosi 15,00 kuna

-          Trodnevna karta (za cijelo vrijeme trajanja festivala) iznosi 90,00 kuna

-          Karta za djecu do 10 godina bit će besplatna

Saznajte više na www.festivalhraneivina.hr