Sve o novootvorenoj Time slastičarni by Robert Hromalić

| Wine and dine |


Mešimurska gibanica by Robert Hromalić

Već mjesecima znamo kako se ekipa iz restorana i bara Time sprema otvoriti svoju slastičarnicu, a prošli tjedan se nakon brojnih teasera to konačno i dogodilo.

Slastičarna Time designed by Robert Hromalić nalazi se u Teslinoj ulici, na mjestu nekadašnjeg Binimota i iako radi od kraja prošlog tjedna, svečano otvorenje bit će u četvrtak. S njenim otvaranjem slastičarska se scena u Hrvatskoj poprilično mijenja. Naime, Robertovi deserti su prema svojim nazivima stari tradicionalni hrvatski kolači, pa tako u ponudi imaju međimursku gibanicu, čupavce, kremšnitu, tart od jabuke, kolač od lješnjaka. No pri prvom pogledu na njegove deserte nikada ne bi rekli da se radi o tim kolačima, za neke čak ne bi ni rekli da se radi o kolačima jer naime, to su prava mala umjetnička dijela, rekli bismo skulpture.

Lješnjak

Robert Hromalić školovao se na Ferrandiju, najprestižnijoj francuskoj kulinarskoj školi u Parizu, gdje mu je između ostalih mentor bio Cedric Grolet, a samo jedan kratak pogled na njegove kolače dovoljan je da shvatimo kako mu i je mjesto u Parizu jer deserti koje on radi imaju jednu posebnu vizualnu priču.

Kremšnita by Robert Hromalić

Prvo predstavljanje Time slastičarnice široj publici dogodilo se na Food Film Festivalu Zagreb na Zrinjevcu gdje su posjetitelji kroz deset dana premijerno mogli uživati u ovim kolačima spravljenim od najfinijih i kvalitetnijih sastojaka.

Tart od pečenih jabuka

Za interijer Time slastičarnice zadužen je arhitekt Ante Vrban koji  nam je otkrio kako se uvijek trudio pomagati mladim talentiranim ljudima u koju kategoriju spade i Robert Hromalić  te dodao “Moram priznati da u ludnici od svog rasporeda koji je uredno na nekoliko različitih lokacija inače ne bih prihvatio raditi mali prostor u centru Zagreba, ali nakon što sam vidio Robertov proizvod, oduševio me i morao sam pristati. Podsjetio na mene kada sam kretao i to je ono što je prevagnulo. Robert nije samo pastry chef, on je umjetnik. Tako mu izgleda proizvod i tako se odnosi prema njemu dok ga stvara. U tom prostoru se prodaje kolač koji nas veseli i koji je napravljen s puno ljubavi - svojevrsna fina skulptura. Ja sam samo uzeo upravo to i pretvorio ga u arhitekturu koja ga okružuje. Time je moj najdraži restoran, a njegovi vlasnici su moji prijatelji. I lijepo je vidjeti da cijene talent i da su u njega spremni investirati. Koristio sam trenutno meni najdraže tonove izvučene iz raznih čokolada koje Robert koristi. Htio sam da ima finu, elegantnu atmosferu. Ovo nije pastry shop, ovo je galerija u kojoj će, siguran sam, Robert uljepšati dan puno ljudi koji će doći kupiti njegove slatke umjetničke radove. I stalno se vraćati. Kao što se i ja vraćam s veseljem.”

Čupavac by Robert Hromalić

Uz fotografije ovih neodoljivih slastica, ostaje nam samo zaputiti se u Teslinu na kolače koji izgledaju senzacionalno, a takvog su i okusa.

Time slastičarna