Štrudla od jabuka je savršeni jesenski desert: saznajte recept

| Wine and dine |

Donosimo vam recept za štrudlu od jabuka

Štrudla od jabuke vječni je klasik kada su u pitanju deserti. Ova nam štrudla jednostavno ne može dosaditi, a jedemo je od malih nogu i vjerujemo kako će nam biti jedan od najdražih deserata i pod stare dane. Štrudla od jabuka s dodatkom cimeta i po mogućnosti toplim vanilija sosom nam je definitivno najdraži jesenski desert, a u nastavku vam donosimo recept.

Donosimo vam recept za štrudlu od jabuka

Recept za štrudlu od jabuka
Sastojci:
- 500 g kora za savijače (10 kom)
- 1,2 kg kiselkastih jabuka
- 4 žlice šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 žlica cimeta
- 4 žlice krušnih mrvica
- 150 g maslaca
Jabuke operite, ogulite im koru te ih naribajte. Ostavite neka malo odstoje i puste svoj sok, a višak soka istisnite iz jabuka te ih pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, krušnim mrvicama i cimetom. Maslac otopite na vatri. Dvije kore za savijače stavite jednu na drugu te ih premažite otopljenim maslacem i malo pošpricajte s vodom pa stavite 1/5 nadjeva od jabuka. Isto ponovite i sa ostatkom kora, i nadjeva od jabuka te ćete dobiti pet štrudli. Štrudle stavite u protvan koji ste prethodno premazali maslacem. Premažite štrudlu preostalim maslacem. Štrudlu pecite 45 minuta na temperaturi od 180°C.