Što učiniti s ostacima Halloween bundeve?

| Wine and dine |

Pire od bundeve
Pire od bundeve

Kupili ste bundevu za Halloween? Nemojte je baciti, iskoristite je i napravite nekoliko delicija. Bundeva je zaista zdrava namirnica, ima impresivnu količinu A vitamina i mnoge druge vrijedne antioksidanse, a ima i nisku kalorijsku vrijednost. Dakle, definitivno, treba je jesti!

Pržene sjemenke bundeve

Nakon što izrezbarite bundevu, odvojite sjemenke. Očistite ih i osušite te stavite na kalup od pećnice. Poškropite ih maslinovim uljem (1 žličicom) i prstohvatom morske soli, prema želji možete i slatkom crvenom paprikom). Pecite ih u unaprijed zagrijanoj pećnici na 400C oko 15 – 20 minuta, izvadite ih i ohladite.

Čips od bundeve

Narežite meso bundeve na tanke šnite. Zagrijte ulje na visokoj tavi, dodajte šnite bundeve i pecite ih 3 – 4 minute dok ne postanu hrskave. Ocijedite ih na papirnatoj salveti i začinite s malo morske soli.

Pire od bundeve

Činjenica je da je domaći pire od bundeve mnogo ukusniji od onog kupljenog, konzerviranog za mnoga jela. Npr.

 Hummus od bundeve: Dodajte ¼ šalice pirea od bundeve 1 šalici klasičnog hummusa.

 Palačinke od bundeve: Dodajte ½ šalice pirea od bundeve tijestu za palačinke.

 Smoothies od bundeve: Dodajte ¼ šalice pirea od bundeve jednoj šalici nemasnog mlijeka, dodajte malo cimeta i 1 žličicu proteina u prahu. Dodajte malo zdrobljenog leda i promiješajte.

Pire od bundeve još možete dodati jogurtu, pudingu od vanilije...

Koji je vaš omiljen način pripreme bundeve? Podijelite svoje prijedloge na našoj facebook stranici: http://www.facebook.com/#!/wall.hr