Što se fino jede na Food Film Festivalu?

| Wine and dine |

Food Film Festival Zagreb 2021

Prošli petak se na novoj lokaciji, Trgu dr. Franje Tuđmana, otvorilo ovogodišnje izdanje Food Film Festivala Zagreb sponsored by Coca-Cola. Nova lokacija, atraktivan program, boho uređenje festivala i raznolika ponuda ugostitelja sve su oduševili.

S obzirom da se gledaju redom Oscarom nagrađeni filmovi, atraktivni hollywoodski blockbusteri i najnoviji animirani filmovi, livada je svaku večer prepuna gledaoca koji filmove gledaju sa Silent Party slušalicama te tako imaju jedno potpuno novo, nezaboravno filmsko iskustvo. Dok jedni gledaju film, drugi dio publike uživa u muzici za koju su zaduženi poznati DJ-i.

No ono što nas većinu zanima je koja se točno hrana posebno izdvojila tijekom ovog vikenda pa krenimo redom.

Beef empanada by El Toro

El Toro burgers&ribs - Beef empanada

Ovo prefino street food jelo, apsolutni je hit festivala, vole ga i „mladi i stari“, poslužuje se uz domaću pikantnu šalšu, a u njoj osim junetine i raznih začina ima i sira. Uz empanadu, tu je i El Toro Tex mex pileća quesadilla u novoj varijanti sa zanimljivom šalšom od krastavaca i rajčica te njihov kultni Classic burger.

El Toro - Pileća Tex mex quesadilla

Njoke sa sipom - Pucalina

Pucalina, Šibenik - Njoke sa sipom

Šibenska Pucalina zadužena je za morski street food na festivalu. S obzirom na to da Zagrepčanima fali upravo takva ponuda teško je procijeniti koje je jelo odnijelo pobjedu u popularnosti tijekom proteklog vikenda. No njoke sa sipom možda za malo šišaju pržene skradinske čokalice (girice). Tu je još i burger sa škampima, sendvič s pršutom, sirom i smokvama te savršeni kolači od lavande, limuna, badema i čokolade.

Sendvič sa pršutom, sirom i smokvama - Pucalina

Smashed cheese bacon burger - BarBaQ

Na kućici poznatoj i pod imenom “kod Mojmira” jedu se odlični “zgnječeni” burgeri. Ljubitelji jakih mesnih burgera došli su na svoje s njegovom verzijom sa sirom i slaninom. Inače ovaj burger ima dvije pljeskavice po 80 g. Dvije vrste sira te svježi krastavac. Osim nekoliko varijanti smashed burgera tu je i kultni Cubano sendvič iz filma Chef.

Rebarca - bistro Kantun

Bistro Kantun burger

Ima li itko tko ne voli rebarca? A kad tek čujete da se radi o sporo kuhanim rebarcima, glaziranim u savršenom glazeu tajne receture i zapečenim na kraju, mogu vam samo narasti zazubice. Osim rebarca, Kantun u svoj ponudi također ima i prefine burgere.

Cheese Dollar - American bar Dollar

U svoj ponudi ima prave američke burgere i kažu da je tijesna borba između tri najpopularnija – Sweet Billya s karameliziranim lukom, Double trouble- s dvije pljeksavice i pohanim lukom te Cheese Dollarom s pohanim sirom.

Ljuti wok s piletinom i kikirikijem, Wok by Matija

Ljuti wok s piletinom i kikirikijem, Wok by Matija

Za one željne woka, tu je naš Matija Nikolić i njegovi wokovi koji dolaze u verziji s piletinom, kozicama i vege te blagoj i ljutoj varijanti i opcijama s noodlesima ili rižom. Tijekom vikenda najviše su se jeli noodlesi s piletinom i kikirikijem, u ljutoj varijanti te dječji wokovi Kung Fu Panda.

Spring rolice, Pani

Pani, Spring role

Svima omiljeni meksički street food uvijek osvaja sa svojom Philly cheese quesadillom, ali ove su godine apsolutno hit njihove Spring rolice s povrćem i mljevenim mesom.

Gdje je dobro iće tu mora biti i dobro piće, a za to su zadužene kućice Tipsy i Mangosta koje nas tijekom cijelog dana opskrbljuju s osvježavajućim koktelima, mješanim pićima i limunadama.

Mangosta koktel

Na svim kućica možete naravno uživati u hladnoj Coca-Coli, osvježavajućem Staropramenu, nagrađivanoj De Gotho graševini te premium roseu iz Kutjeva te Mlinarovim slatkim proizvodima poput donuta i muffina te novim proizvodima poput proteinskih krekera.

Svi ljubitelji kokica uz film, mogu uživati u prefinim hrvatskim Pop-Up kokicama rađenim na pari koje dolaze u raznim okusima.

Ne preostaje vam ništa drugo nego odmah se dogovoriti s društvom i zaputiti se na Tuđmanac, tamo odabrati neku finu klopu za sebe i svoje društvo i uživati u filmu ili super glazbi i druženju. Iskoristiti lijepo vrijeme koje će biti taman do kraja tjedna i ovog festivala, a onda nas čeka prava jesen. Radno vrijeme festivala je od 15h do ponoć te subotom od 13h. Filmovi se preko tjedna emitiraju u 20:30h, dok su subotom i nedjeljom dječji filmovi u 19h, a ovi drugi u 21h.