Što ne treba raditi poslije jela?

| Wine and dine |

Što ne treba raditi poslije jela
Što ne treba raditi poslije jela

Donosimo vam nekoliko savjeta kako biti zdraviji i kako ne raditi ono što iz navike često radimo, a stručnjaci se slažu da je krivo i štetno. Dakle, što kažu stručnjaci da nebi trebalo raditi poslije jela?          

Ne pušite!

Stručnjaci su eksperimetnima dokazali da je pušenje jedne cigarete poslije jela isto kao pušenje 10 cigareta ineče te povećava izglede za dobivanje raka.      

Ne jedite voće!

Uzimanje voća odmah poslije obroka čini da se želudac napuše od zraka. I ne samo to, uzrokuje brže truljenje uz isto zadržavanje ostalih namirnica u želucu, što uzrokuje plinove, otrove, celulit... Zato voće jedite kao samostalan obrok 2 sata prije ili poslije obroka. Preporuka je da se voće jede natašte ujutro i kasnije između obroka kao užina.

Ne pijte čaj!

Sadržaj proteina koje unesemo jelom očvrsnut će u želucu pa je time otežana probava.

Ne olabavljujte remen!

Zvuči glupo, ali opuštanje remena poslije jela (što mnogi rade...) može lako dovesti do zaplitaja i zastoja u crijevima.

Ne kupajte se!

Kupanje dovodi do jačeg dotoka krvi u ruke, noge i tijelo tako da količina krvi oko želuca biva smanjena.  To slabi probavni sustav u želucu.         

Ne šetajte!

Kažu da tko poslije jela prošeta 100 koraka došivi 99 godina. To u stvari nije točno. Šetanje ometa probavni sustav da apsorbira hranljive tvari iz unesene hrane.                                                                                                                                                                                                                               

Ne spavajte!

Hrana koju smo unijeli neće se moći dobro probaviti. To dovodi do želučanih problema i infekcije u crijevima.

Hoćete li se držati tih savjeta ili ne, vaš je izbor, kao uostalom sve u životu, mi smo vam samo prenijeli savjete stručnjaka. Postavljamo pitanje: što onda raditi poslije jela?