Što jedu profesionalni chefovi kada su preumorni za kuhanje?

| Wine and dine |

Kokice

Profesionalni kuhari su istinski stručnjaci kada je riječ o stvaranju jelovnika i pripremanju gurmanskog obroka, ali što kuhaju kada se umore od kuhanja? Nakon silnih sjeckanja, umućivanja, pečenja, flambiranja i kuhanja, logično je da je svakom profesionalnom kuharu potreban odmor.

Kao što se ispostavilo, postoji jedno jelo među kuharskom zajednicom kojeg svi obožavaju: domaće kokica. Novinarka Casey Barber anketiratila je tri različita profesionalna kuhara, kulinarske instruktore i nutricioniste kako bi otkrila omiljeno je koje ne zahtjeva kuhanje i odgovor je bio jednoglasan. Ne samo da su kokice niskokaloričan obrok, pogotovo bez dodanog maslaca i soli, nego su i ukusno jelo koje zahtijeva manje od 10 minuta pripreme.

"Ne vidim razliku između zdjele s dobrim kokicama i zdjele tjestenine za večeru, osim što su kokice pune vlakana, za razliku od tjestenine", rekla je profesionalna kuharica i kulinarska instruktorica Erica Wides. Tina Ruggiero, autorica knjige "The Truly Healthy Family Table", složila se s time, no treba napraviti jasnu granicu između kupljenog kukuruza za pečenje u loncu ili onog za mikrovalne pečnice koji je unaprijed posoljen i začinjen. "Time što ćete kokice peči od nule, izbjeći ćete kemikalije, sintetički maslac ili epske količine natrija", objašnjava Ruggiero. Ona predlaže dodavanje malo rastopljenog maslaca, malo sitno sjeckanog ružmarina, prstohvat češnjaka u prahu, košer soli i dašak parmezan za ukusan, hranjiv međuobrok.

Što vi dodajete na svoje domaće kokice? Podijelite svoj recept u komentarima ispod.

Kokice