Što je zajedničko čaši crnog vina i jednom treningu u teretani?

| Wine and dine |

Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Alberti u Kanadi utvrdio je da su zdravstvene prednosti do kojih dolazi zbog resveratrola, kemijskog spoja pronađenog u crnom vinu, slične onima koje koje nam osigurava vježbanje

Crno vino uz film iz naslonjača naspram napornog, znojnog treninga u teretani? Pretpostavljamo da će nas se većina odlučiti za prvi dio pitanja…

Prema voditelju istraživanja, Jasonu Dycku, ti ​​će rezultati istraživanja posebno pomoći onima koji iz fizičkog razloga ne mogu vježbati. Resveratrol vidljivo poboljšava fizičku izvedbu, rad srca i snagu mišića na isti način kao će vam to poboljšati jednosatni trening u teretani.

"Mislim da bi resveratrol mogao pomoći populaciji pacijenata koji žele vježbati, ali su fizički nesposobni," kaže Jason Dyck."Resveratrol bi mogao oponašati vježbanje i/ili poboljšati prednosti skromnog iznosa vježbi koje spomenuti mogu izvoditi."

Rasprava nad zdravstvenim prednostima crnog vina veoma je dobro dokumentirana. Istraživanja su pokazala da je manje vjerojatno da će oni koji piju čašu crnog vina dnevno oboljeti od demencije ili raka; da je čaša crnog vina iznimno dobra za srce, protiv starenja, a može regulirati i šećer u krvi.

No, budimo na trenutak realni – teorija o resveratrolu temelji se na samo jednom sveučilišnom istraživanju provedenom na štakorima, a ne ljudima, kojima se davala dnevna doza crnog vina jednaka dozi jedne čaše. Ipak, ako želite unijeti resveratrol u vaš organizam pokušajte s borovnicama, maslacem od kikirikija, crvenim grožđem i tamnom čokoladom. Zapamtite, uravnotežena prehrana ključ je zdravijeg i boljeg života, a čaša crnog na dan uljepšat će vam i ovo kišno poslijepodne.