Što je sve kuhao Giseppe Daddio?

| Wine and dine |

Giuseppe Daddio: „ Ja nisam neki glumac, ja sam zaista kuhar!“

Cooking show by Giuseppe Daddio
Cooking show by Giuseppe Daddio

 BILLA Hrvatska uz cooking show by Giuseppe Daddio obilježila skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju

Cooking show by Giuseppe Daddio
Cooking show by Giuseppe Daddio

Giuseppe Daddio, ujedno i zaštitno lice trgovačkog centra Billa Hrvatska, održao je cooking show i u sklopu eventa AUSTRIA WELCOMES CROATIA to EU

Giuseppe Daddio, poznati kuhar svjetske klase, ujedno i zaštitno lice trgovačkog centra BILLA, gostovao je u sklopu eventa Austria Welcomes Croatia to EU, a u Billa supermarketu u Martićevoj ulici u Zagrebu te održao je vrlo interesantan interaktivni cooking show, kojim je Billa Hrvatska obilježila i skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Giuseppe Daddio središnji je lik reklamne kampanje Bille pod nazivom „Billa – upravo po mom ukusu“. Kampanja je hrvatskoj javnosti predstavljena krajem 2012. godine i za cilj ima predstaviti svjež, dinamičan i inovativan pristup Bille na tržištu, pri čemu  je u prvi plan stavljen naglasak na kvalitetne i svježe proizvode te povoljne cijene.Svojim kulinarskim umijećem Giuseppe Daddio do sada je  osvojio i englesku Kraljicu Elizabetu i Woody Allena te mnoge druge poznate osobe. Može se pohvaliti i titulom veleposlanika Mozzarella di Bufala Campana u svijetu, a u široj javnosti poznat je i po svojoj kuharici naziva  “Ricett’ iss” , koja je osvojila prestižnu nagradu Gourmand World Cookbook Awards za 2009. godinu u kategoriji "Najbolja kuharica šefa kuhinje". Zajedno s kuharom Antonellom Colonnaom stvorio je uspješan televizijski kuharski show, koji je u domove gledatelja diljem Italije donio više od 450 iznimnih recepata. Plijeni veliku pozornost medija i javnosti u Italiji i poznati je promotor svog kraja te talijanske kuhinje općenito. Specijalnost mu je kuhanje temeljeno na tradiciji, a karakterizira ga jednostavna i brza priprema te svježi i povoljni sastojci. Stoga je i prigodom svog dvodnevnog posjeta Hrvatskoj tijekom cooking showa pripremao manje zahtjevna jela, prilagođena i nadolazećim ljetnim danima: govedina sitno rezana i servirana na baguette s rukolom, rižoto na žuto (šafran), osobuco na milanski, tjestenina penne s povrćem, sušenim pršutom i crnim tartufima, pasta linguine s pestom od bosiljka i flambiranim crvenim gamberima, pržena pizza s rajčicom i mozzarelom te grill piletina sa senfom i krokant kruhom.

„Velika mi je želja bila doći u Hrvatsku, upoznati ovdašnje ljude i kuhati za vas. Nisam nikakav glumac, ja sam jednostavno - kuhar! Zaista sam počašćen što sam došao u vašu prekrasnu zemlju te se radujem druženju s vama. Zahvaljujem BILLI što me pozvala i što ću kuhati s njihovim izvrsnim, uvijek svježim proizvodima te vam pokušati približiti doživljaj svoje kuhinje.“, izjavio je prigodom gostovanja uvijek nasmijan i energičan Giuseppe Daddio.

Zahvaljujući Giuseppeu stvorili smo novi i prepoznatljivi stil Bille, koji će i u narednim godinama pratiti nas i naše kupce. Bitno nam je da je okosnica našeg brenda, s jedne strane, profesionalna osoba,a s druge strane, i osoba koja privatno kupuje u Billa supermarketima, te kao takva pridaje važnost kvaliteti, svježini i povoljnim cijenama koje Billa nudi. To smo sve pronašli u Giuseppe-u, a sam događaj Austria Welcomes Croatia to EU bio je prigoda da i Billa Hrvatska, koja posluju u sklopu Rewe International AG, vodeće tvrtke na austrijskom tržištu prehrambenih proizvoda,   pozdravi ulazak Hrvatske u Europsku Uniju. Drago nam je da smo konačno u centru grada a uskoro otvaramo i supermarket u samom centru Zagreba na trgu Bana Jelačića.“, istaknuo je tom prigodom Velimir Smetko, rukovoditelj marketinga Bille.