Spoj limunade i ledene kave bolji je nego što mislite

| Wine and dine |

I Am a Food blog

Ovo ljeto broji niz fantastičnih pića dizajniranih kako bi vam pomogla pobijediti vrućine, ali i zadovoljiti prohtjeve najzahtjevnijih Instagram ljubitelja. Najnovija izmišljotina je neočekivani spoj dvaju osvježavajućih ljetnih pića: ledene kave i limunade.

Bizarno je piće steklo slavu u Williamsburgu, njujorškoj četvrti poznatoj po odličnim kafićima i "uličnim" restoranima. Naručiti je tako možete u Smorgasburgu gdje će vam je poslužiti Stand Coffee tijekom cijelog ljeta. Neobično piće kombinira hladnu kavu, malo bademovog mlijeka te jednostavan limunov sirup i sirup od vanilije. Ovo je piće zamisao voditelja Stand Coffe bara, Natea Longa, koji je inspiraciju za neobičan ljetni napitak izvukao iz studentskih dana kada je na dnevnoj bazi kombinirao kavu sa sokom od naranče.

Dok kombinacija kave i limuna može biti malo preambiciozna za tradicionaliste, ona zapravo i nije tako nova mješavina - u New Yorku u Smith Canteen’s Thunderbolt baru možete naručiti espresso i svježe cijeđenu limunadu s ledom, a u Gothenburgu u Švedskoj u Da Matteo kafićima možete pronaći "Kaffelemonad" - cool i osebujan mix limuna i kave u čaši.

Kako biste zanimljivu kombinaciju napravili kod kuće, sve što trebate je jedna žlica limunova sirupa, jedna žlica sirupa od vanilije, 2 decilitra hladne kave i 50 mililitara bademovog mlijeka. Kombinirajte sastojke u koktel šejkeru s ledom te dobro potresite. Uživajte!