Sladoled koji će dominirati Instagramom cijelo ljeto

| Wine and dine |

Sladoled

Dok gastro trend u duginim bojama i dalje dominira Instagramom, jedan njujorški slastičar krenuo je u izrazito drugačijem pravcu. Nick Morgenstern, vlasnik Morgenstern's Finest Ice Cream slastičarnice, odlučio je započeti novi trend i kreirati novi okus sladoleda čija će se fotografija zasigurno naći na vrhu najčešće objavljenog deserta na Instagramu ovoga ljeta.

Sladoled pod imenom Coconut Ash determiniran je svojom bojom - ni više ni manje nego crnom. Većina crnih jela i deserata tu boju dobiva od sipinog crnila, ali Morgenstern je smislio nešto novo i potpuno drugačije. Odlučio se koristi spaljenim i obrađenim ostacima kokosovih ljusaka. "Već sam se neko vrijeme igrao s kokosovim pepelom, a onda sam imao priliku kušati otmjenu čokoladicu koja je većinom napravljena od kokosovog pepela", rekao je Nick za Mic. "Znao sam da ga moram nekako iskoristiti. Htio sam ionako staviti kokosov sladoled na jelovnik pa se tako sve poklopilo."

Photo: Khushbu Shah za Mic

Kokosov pepeo je u biti oblik aktivnog ugljena, nešto što se može naći u stvarima kao što su pizza i kokteli. Inače, kokosov je pepeo sastojak koji "teoretski" ima detoksikacijska svojstva, no pravi razlog zašto se Morgenstern odlučio baš za njega je jednostavan: njegov okusa.

Morgenstern inzistira da njegova kreacija ima bogat okus kokosa koji nastaje iz kombinacije kokosovih pahuljica, kokosovog mlijeka, kokosovog vrhnja i naravno pepela.