Sjajan spoj vrhunske umjetnosti i fantastičnog hrvatskog vina

| Wine and dine |

Agris

Poput sumija, japanske tehnike slikanja tušem koja u pripremi i izvedbi iziskuje ritualnu posvećenost i preciznost u svakom zamahu kista, proizvodnja vina zahtijeva znanje, strpljenje i odmjerenost svakog pojedinog postupka. Tek poštivanjem pravila umjetnosti i zanata mogu se postići rezultati vrijedni poštovanja.

Takva su strast za detaljima i preciznošću spojile slovenskog akademskog grafičara sa zagrebačkom adresom Leona Zakrajšeka i najmlađu hrvatsku vinariju Agris, koju uspješno vodi obitelj Lešić.
Serija autorskih grafika iz ciklusa Enso autora Leona Zakrajšeka odnedavno krasi upečatljive etikete Malvazije i Graševine Agris iz berbe 2015., na što su u Agrisu posebno ponosni: „Suradnja s vrhunskim umjetnikom poput Leona činila nam se prirodnim odabirom jer volimo njegovu estetiku i perfekciju, a željeli smo da naš vizualni identitet bude smjernica i putokaz kupcima. Stremimo najboljem i ništa ne prepuštamo slučaju.“, kaže Jadranka Lešić, vlasnica Vinarije Agris.

Leon Zakrajšek

Zakrajšek je veliki poznavatelj japanske kulture i umjetnosti, a u tehnici sumi školovao se kao stipendist na Tama Art Sveučilištu u Tokiju. Kasnije se usavršavao u grafičkom ateljeu Hanga Kobo-Seya-ku pod mentorstvom najuglednijih japanskih umjetnika Harumija Sonoyame, kao i kod majstora drvoreza Fumija Kitaokija, Yuki Reija i Seiku Kawachija.

Agris

Prije nekoliko tjedana primio je Priznanje ministra vanjskih poslova Japana za svoj rad na širenju prijateljstva i odnosa između Japana, Hrvatske i Slovenije tijekom proteklih nekoliko desetljeća.
Nagradu za svoj rad ove je godine primio i Agris, za svoju Malvaziju dobili su Srebrnu diplomu Svijeta malvazija na porečkoj Vinistri, što im je potvrdilo da je posvećenost kvaliteti jedini put do uspjeha.
Leon Zakrajšek kaže kako ga suradnja s Agrisom iznimno raduje: „Uvijek je veselje naći se s istomišljenicima na zajedničkom projektu.Nije bilo teško odlučiti se za suradnju s Agrisom kad sam vidio kako pristupaju svojim vinima, s puno ljubavi i pažnje“.

Agris

Leon intenzivno radi na novoj seriji grafika koju će uskoro predstaviti na autorskoj izložbi u Zagrebu, a Agris će krajem veljače 2017. godine ljubiteljima vina ponuditi svoje nove malvazije i graševine iz berbe 2016., koje možete kušati u vrhunskim hrvatskim restoranima ili nabaviti kod ovlaštenih distributera tvrtki Mohor trgovina iz Zagreba i Vidik iz Kastva. 

Agris