Sezona je trešanja - donosimo vam jednostavni recept za preukusan kolač s trešnjama

| Wine and dine |

Otkrivamo vam vrlo jednostavni recept za kolač s trešnjama

Ljeto ne volimo samo zbog sunca, mora i plaže već iz zbog toga što je nakon duge hladne zime u kojoj je ponuda voća bila vrlo siromašna napokon došlo sunce, a s njime i razno voće. Jagode, maline, breskve, nektarine... Sve to obožavamo no ipak posebnu ljubav gajimo prema trešnjama.
Osim što ih, svježe, možemo pojesti na kile odlični su nam i deserti koji uključuju trešnje. Možda i najdraži desert nam je jednostavni biskvit s trešnjama koji se topi u ustima. U nastavku vam donosimo recept.

Otkrivamo vam vrlo jednostavni recept za kolač s trešnjama

Recept za kolač s trešnjama
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 žumanjka
- 120 grama šećera
- 50 g bademovog brašna
- 2 žlice oštrog brašna
- 250 ml slatkog vrhnja
- vanilin ekstrakt
- trešnje (toliko da vam prekriju dno protvana)
Sastojke stavite u zdjelu i sve ih, ručno, dobro izmiješajte. Trešnje stavite na dno protvana i prelijte smjesu preko njih te pecite na 190 stupnjeva 20 do 25 minuta.