Sexy do ljeta: Zdravi ratatouille za lagani ljetni ručak

| Wine and dine |

Ratatouille
Ratatouille

Bogatstvo okusa koje dolazi iz mnoštva povrća i začina koje sadrži provanski specijalitet svjetskog glasa, ratatouille, razlog je zbog kojeg obožavamo ovo jelo. Ratatouille se može jesti i u ljetnim i u zimskim mjesecima, a zbog svojeg zdravog sastava uz minimalno masnoća posebno je poželjno niskokalorično jelo za sve koji su u procesu mršavljenja, ali i one koji žele ostati fit i hraniti se kvalitetno. 

Sastojci: 

1 crvena paprika 

1 žuta paprika 

2 tikvice 

1 patlidžan  

1 luk 

2 rajčice 

200ml umaka ili soka od rajčice 

Bosiljak 

Sol i papar 

Najprije očistite paprike od koštica, odstranite sjemenke i membrane i narežite na male kockice. Tikvice, patlidžan i luk također nasjeckajte na male komadiće. Kako biste lakše ogulili kožu s rajčica, stavite ih na kratko u kipuću vodu, a nakon toga ih izvadite, odstranite kožu i narežite na malo veće komade. Povrće stavite kuhati na srednje jakoj vatri i pustite da se kuha otprilike 15-tak minuta dok ne vidite da je povrće omekšalo. Dok se ono kuha, ubacite začine po želji. Mi smo koristili bosiljak, sol i papar. Kad vidite da je povrće gotovo, izvadite ga iz lonca i ostavite u drugoj posudi. Tekućinu u loncu pustite da još jednom proključa i da se kuha još 20 minuta. Nakon toga bi tekućina trebala biti dosta gusta. Dobiveni umak prođite kroz cijedilo, a zatim ga prelijte po skuhanom povrću. Po želji poslužite topli ili hladni ratatouille. 

Novi #sexydoljeta recept kuhamo sutra. Dobar tek!