Sexy do ljeta: Zapečene rajčice punjene povrćem i ricottom

| Wine and dine |

Zapečene rajčice punjene povrćem i ricottom
Zapečene rajčice punjene povrćem i ricottom

Jeste li znali da rajčica, omiljeno ljetno povrće mnogih ljudi, zapravo nije povrće nego spada u porodicu voća? Njezino porijeklo je Južna Amerika, a danas se koristi u brojnim jelima u cijelom svijetu. Rajčica sadrži likopen za kojeg je dokazano kako blagotvorno djeluje na zdravlje naših krvnih žila, općenito cijelog kardiovaskularnog sustava, a posebice je značajan u borbi i prevenciji demencije i raka. Sa samo dvije kalorije na 100g rajčica je jedna od najpoželjnijih namirnica kad je riječ o mršavljenju. Zbog svih tih razloga rajčica se često nađe na našem jelovniku. Za današnji #sexydoljeta recept vam predlažemo ukusno predjelo s rajčicom za koje će vam biti potrebno minimalno vrijeme. 

Sastojci: 

  • 6 rajčica 
  • 15 dag krušnih mrvica 
  • 1dl maslinovog ulja 
  • 1 glavica češnjaka 
  • peršin 
  • sol i papar 
  • ricotta sir 

Rajčice najprije operite, izdubite i pripremite za punjenje. Sami odredite što će biti vaša smjesa za punjenje, primjerice možete ubaciti i ocijeđene komadiće tune. Mi smo se odlučili za vegetarijansku varijantu. Meki dio rajčice, tj. ono što smo dobili kad smo je izdubili, krušne mrvice, fino nasjeckani češnjak i peršin, ulje, sol i papar - to je bila naša smjesa. Sve sastojke dobro izmiješajte i njima napunite rajčice. Na vrh napunjenih rajčica dodajte ricottu i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva otprilike 40-ak minuta. Nove #sexydoljeta recepte čitajte i sutra. Dobar tek!