Sexy do ljeta: Sušena buča u umaku od rajčice

| Wine and dine |

Sušena buča je izvrsna niskokalorična  zamjena za tjesteninu pa se odlično uklapa u sva jela koja se inače rade s njom
Sušena buča je izvrsna niskokalorična zamjena za tjesteninu pa se odlično uklapa u sva jela koja se inače rade s njom

Otkrili smo savršenu zamjenu za tjesteninu. Radi se o sušenoj buči, namirnici izuzetno bogatoj vitaminima, mineralima i vlaknima. Ipak, onima koji su se odlučili na reduciranje ugljikohidrata, kao i onima kojima je cilj smršaviti, najvažnija informacija će biti ta da 100g sušene buče, sadrži samo 20g ugljikohidrata. Dakle, izvrsno se uklapa u naš režim zdrave prehrane u okviru #sexydoljeta programa. Koristeći ovu namirnicu, ne trebate se odreći svih onih ukusnih jela s tjesteninom koje, upravo zbog činjenice da 100g obične tjestenine sadrži 112Kcal, ali i znatno veću količinu ugljikohidrata, treba izbjegavati. Mi smo se za današnji ručak odlučili na vrlo jednostavnu kombinaciju domaćeg umaka od rajčice i kuhane sušene buče. Pletenice buče narežite i prokuhajte 3-5 minuta tako da omekšaju, ali ne previše. Zatim ocijedite, a kad se ohlade, prelijte prethodno pripremljenim umakom od rajčice. U nastavku pogledajte recept za umak od rajčice. 

Radite li umak od svježih rajčica, prvo ih operite i ogulite im kožu. U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte češnjak. Kad zamiriši i dobije boju, ubacite komadiće rajčice. Po želji začinite s malo soli i papra, a oni koji žele ublažiti kiselost rajčice, mogu ubaciti i jednu malu žlicu šećera. Na skroz laganoj vatri miješajte toliko dugo dok ne postignete željenu gustoću umaka, a pri samom kraju dodajte začine - origano i bosiljak. Dobar tek!

Sušena buča prelivena umakom od rajčice
Sušena buča prelivena umakom od rajčice