Sexy do ljeta: Smoothie od borovnice

| Wine and dine |

Smoothie od borovnice
Smoothie od borovnice

Tjedan novih #sexydoljeta recepata otvaramo prefinim i zdravim smoothijem od borovnica. Mi ga najviše volimo popiti za doručak, ali s obzirom da se radi o osvježavajućem i ukusnom piću, možete ga iskoristiti i kao zdravi međuobrok tokom dana. Za borovnicu se slobodno može reći da se radi o čudesnom voću. Sve njezine pozitivne učinke na naše zdravlje teško je nabrojati. Između ostaloga, sadrži flavonoid koji ima izvrsna antiupalna i antioksidativna djelovanja, a i održava stjenke krvnih žila elastičnima. Ako pazite što i koliko unosite u vaše tijelo, borovnica bi trebala biti neizostavan dio vašeg jelovnika. U nastavku pogledajte jednostavan recept za naš visokoproteinski smoothie za koji će vam trebati 5 minuta. 

Sastojci: 

1 šalica borovnica 

1/2 šalice grčkog jogurta 

1 mala žlica ekstrakta vanilije 

Sve sastojke stavite u mikser/blender, izmiksajte i ulijte u čaše. Poslužite ohlađeno i ukrasite svježim borovnicama na vrhu. 

P.S. ako želite da vaš smoothie bude još hladniji i osvježavajući, koristite umjesto svježih, zaleđene borovnice. Mi smo naš smoothie radili bez dodatnih šećera, ali ako želite, zasladite vašeg s 1 malom žlicom smeđeg šećera ili s pola žličice umjetnog zaslađivača. 

Novi #sexydoljeta recept čitajte i sutra. Dobar tek!