Česti izbor mnogih ljudi kad žele na brzinu skuhati i pojesti nešto fino i toplo je rižoto. Postoje razne varijante tog jela, a porijeklo mu je u tradicionalnoj talijanskoj kuhinji. S obzirom da je rižoto i naše omiljeno ljelo morali smo ga prilagoditi našem #sexydoljeta zdravom režimu prehrane. Za današnji ručak odlučili smo pripremiti ukusni i kremasti rižoto od gljiva. Koristili smo integralnu rižu i vrlo malo vrhnja za kuhanje kako bi što je moguće više izbjegnuli masnoće. Za još veću kremastu teksturu vašeg rižota možete dodati i kockicu maslaca.
Sastojci:
250g bukovača
250g šampinjona
2 žlice tekuće rajčice
1 glavica luka
1 glavica češnjaka
Peršin
Sol i papar
Integralna riža
0,2l vrhnja za kuhanje
Fino nasjeckani luk i češnjak dinstajte na maslinovom ulju 5-6 minuta. Kad vidite da su dobili boju i osjetite intezivan miris, dodajte gljive, tekuću rajčicu i začine po želji. Kuhajte dok ne vidite da su gljive omekšale i po potrebi polijte vodom. Kad vidite da su gljive skoro gotove, ubacite rižu i nastavite kuhati i polijevati vodom. 2-3 minute prije kraja ubacite malo vrhnja za kuhanje i sve dobro promiješajte. Poslužite toplo uz malo parmezana na vrhu.
Dobar tek! Nove #sexydoljeta recepte donosimo u ponedjeljak.