Sexy do ljeta: Losos pečen u foliji s mahunama i pestom

| Wine and dine |

Losos pečen u alu foliji s mahunama i pestom
Losos pečen u alu foliji s mahunama i pestom

Losos obožavamo zbog njegovih brojnih blagodati za zdavlje, o čemu smo već pisali. Riba iznimno bogata vitaminom A i Omega 3 masnim kiselinama odlično se uklapa u naš program zdrave prehrane i treninga kojeg smo osmislili u suradnji s First Fitness and Squash Towerom i kojeg smo nazvali #sexydoljeta. Za današnji, subotnji ručak odlučili smo se za preukusnog zapečenog lososa u alu foliji s mahunama i pestom. Osim što je prefin i zdrav, losos će vas i zasititi. Za ovaj jednostavan fit- ručak recept pogledajte u nastavku. Potrebni sastojci su: file lososa, zelene mahune, 2 žlice pesta, 2 male žlice maslinovog ulja, 2 limuna, sol i papar

Zagrijte pećnicu na 400

Odrežite vrhove mahuna i prepolovite ih 

Limune prerežite na jednake dijelove 

Izvucite list aluminijske folije - malo manje od jednog metra duljine i na sredinu folije prvo složite mahune. Na njih stavite file lososa, ali tako da mu koža bude okrenuta prema donjoj strani, odnosno mahunama. Na taj se način neće isušiti previše. Prelijte pestom i dvjema žličicama maslinovog ulja. Iscijedite malo limuna po vrhu lososa. Na kraju ne zaboravite staviti soli i papra po želji. Povucite ostatak folije i na vrhu spojite foliju tako da je jelo cijelo umotano u nju. Pecite 15 do 20 minuta. Kad vidite da je gotovo, izvadite iz pećnice i prčekajte da odstoji minutu ili dvije, a onda izvadite jelo iz folije. Dobar tek! #sexydoljeta