Originalni recept za najmekša bagel peciva koja ćete ikad probati

| Wine and dine |

Otkrivamo vam recept za bagel peciva

Bagel je, trenutno, vrlo popularno pecivo koje još uvijek nismo pronašli nigdje u Hrvatskoj. Spomenuta peciva su karakteristična američka peciva koja su postala popularna u cijelom svijetu. U bagelse možete staviti što god želite: od šunke do lososa. U nastavku vam otkrivamo originalni recept za bagel peciva koja će vas oduševiti.

Otkrivamo vam recept za bagel peciva


Recept za bagel peciva
Sastojci:
320 ml tople vode
1 vrećica kvasca (7 g)
1 žlica šećera
500 g glatkog brašna
1/2 žlice soli
1 jaje 
U toplu vodu dodajte šećer i kvasac, promiješajte i ostavite na toplom 5 minuta da se digne! U posudu za miksanje dodajte brašno i sol pa promiješajte lagano rukama. Dodajte mješavinu kvasca, vode i šećera te dobro miksajte dok ne dobijete glatko tijesto. Nauljite posudu pa u nju stavite tijesto te ostavite da se diže sat vremena. Nakon što se tijesto diglo, premijesite ga i izrežite ga na osam jednakih dijelova. Oblikujte tijesto u krug pa narežite na 8 jednakih dijelova to jest trokutića. Svaki trokutić oblikujte u kuglu tako da vrhove trokuta okreneš prema unutra. Stavi kuglu na površinu pa dlanom kružnim pokretima rolajte tijesto konstantno stvarajući lagani pritisak.  Kada ste taj postupak ponovili sa svim kuglama, pokrij ih vlažnom krpom i pusti 30 minuta da odmore. Palcem probijte rupu u sredini tijesta. Proširite rupu na širinu od otprilike 4 cm. Zavrite vodu u loncu. Neka imaju dosta vode kako bi peciva mogla slobodno plutali na površini. Uronite bagel u vodu. Prvo ide gornja strana bagela, a sa svake strane ih kuhaj točno 1 minutu. Kada prođe prva minuta, pažljivo okreni bagel pa kuhajte još jednu minutu. Bagelse treba dobro ocijedi. Slažite ih u uljem premazani protvan. Razmutite jedno jaje pa dobro premaži svaki bagel. Posipajte ih posipom po želji. Pecite ih na 220 stupnjeva, 20 minuta.