Savršeni ljetni desert: tiramisu od limuna

| Wine and dine |

Recept za tiramisu od limuna

Tiramisu je jedan od omiljenih deserata mnogima. Spoj kave, mascarponea i piškota provjerena je kombinacija koja stvara eksploziju okusa. No otkrili smo novi recept odnosno tiramisu od limuna koji je idealan za vruće ljetne dane koji su pred nama. U nastavku vam donosimo recept za tiramisu od limuna.

Recept za tiramisu od limuna

Recept za tiramisu od limuna
- 30 dag piškota
- 40 dag mascarponea
- 1/2 l slatkog vrhnja za šlag
- 2-3 žlice šećera
- 5 vanilin šećera
- aroma limuna
- sok od 2 limuna
- 2 naribane korice limuna
U manji lonac stavite 2-3 žlice šećera, 2 vanilin šećera, oko 2-2,5 deci vode, aromu limuna i iscijedite sok od limuna. Miješajte sirup i kuhajte ga na laganijoj vatri 10-ak minuta pa stavite hladiti. Izmiksajte sir sa šećerom, vanilin šećerom i naribanom koricom limuna. Umutite slatko vrhnju u čvrsti snijeg, pred kraj dodajte 2 vanilin šećera. Laganim pokretima žlicom spojite slatko vrhnje s kremom od sira. U pripremljenu posudu složite prvi red piškota koje ste prethodno umočili u sirup. Kremu prema želji stavite u špricu ili je žlicom rasporedite po namočenim piškotama. Na kremu stavite drugi red piškota koje ste također umočili u sirup i rasporedite kremu. Ohladite tiramisu u hladnjaku, barem 2 sata.