Samo vruće by Rougemarin

| Wine and dine |

Chef Marin Medak krenuo je u borbu protiv panike i percepcije javnosti oko Corona virusa te je osmislio mini jelovnik radnog naziva SAMO VRUĆE, koji je od danas dostupan u Bistrou Rougemarin i restoranu Rougemarin City, a od ponedjeljka i u Bagel & Lobster Barru.

Počevši sa samom nabavkom namirnica koje su u jelima (isključivo lokalno), do termičke obrade pa sve do higijene zaposlenika, ali i samih gostiju, plan je osigurati kontrolirane uvjete u kojima je sigurnost gosta na prvom mjestu, uz kvalitetu samog jela, naravno.

Na SAMO VRUĆE jelovniku za sada se mogu naći juha od buče, carnivore rižoto, wok s patkom ili lungićem, te vrući burger i sicilijanska pizza.

Juha od buče uzgojene od strane Marinovog brata Lovre u dolini Neretve oplemenjena je našim domaćim uljem od čilija, dimljenim jogurtom i bučinim sjemenkama.

Carnivore rižoto koji su gosti zavoljeli u Rougemarin Cityju, a za koji sporo i dugo kuhamo devet  vrsta mesa „začinili“ smo ukiseljenim spicy kimchijem (Lovrin kineski kupus) i čipsom od parmezana i čilija.

Wok, kao naše trenutno najpopularnije jelo, poslužujemo uz patku ili lungić, te veliku količinu povrća i gljiva.

Dobro poznati Rougemarin juneći burger u domaćem brioche pecivu na novom jelovniku dolazi uz vruću salsu, spicy ajvar, pečenu rajčicu i sir koji naribamo na vrh i potom čitav burger dodatno zapečemo u pećnici.

Kako bi i ljubitelji naše sicilijanske pizze, koja se do sada mogla naručiti samo za 2 osobe, bili zadovoljni našim novim jelovnikom pripremili smo vruću pizzu (za jednu osobu). Na naše tijesto dodali smo pečenu buču, red curry sauce, vučenu patku, ljute feferone i paljeni mladi luk.

Ovaj će se mini jelovnik nadopunjavati raznim dnevnim kuhanim jelima, ali uvijek jelima s lokalnim namirnicama u kojima su svi elementi termički obrađeni na visokim temperaturama, a uskoro se uvode i SAMO VRUĆE deserti kao što su D'ROGAč – čokoladni souffle kuglof s rogačem i Pržena kroštula punjena jabukama.

SAMO VRUĆE jelovnik idealan je i za TAKE OUT narudžbe na koje se odobrava 20% popusta, ako sami nazovete u restoran, naručite neko od jela s jelovnika i sami preuzmete narudžbu!

Naravno, uz SAMO VRUĆE jelovnik posluživat će se i ostala jela s kojima su stalni gosti dobro upoznati, kao što su juha od rajčice, BBQ rebarca, tuna steak, Santoku steak-ovi i slično.

U ovoj borbi Rougemarin  SAMO VRUĆE ekipi pridružila se i ekipa iz VOLIM LJUTO pa tako na svim stolovima, osim alkohola za dezinfekciju ruku, možete pronaći veliki izbor njihovih umaka koje proizvode isključivo do domaćih proizvoda. VOLIM LJUTO umaci saveznik su za ubrzavanje metabolizma, ali i za pomoć kod respiratornih problema.

Preostaje vam samo da dođete u jedan od navedenih restorana i kušate vruća jela. Ili ih naručite telefonom i preuzmete i uštedite!