Restorani najvećih modnih brendova

| Wine and dine |

 Instagram / @alywin_pik

Poznate dizajnerske modne kuće lagano prelaze u pravu gastronomsku ofenzivu prevodeći jezik silueta i proporcija u jezik okusa i mirisa.

The Blue Box Café

Doručak u Tiffanyju više nije kino-metafora, već prava pravcata stvarnost. Na četvrtom katu trgovine nakita u New Yorku, Tiffany & Co otvorio je kafić. Poznat po čuvenoj plavoj boji kutija, koje predstavljaju dragocjene darove širom svijeta za blagdane, obljetnice i posebne prigode, ovaj brend nudi klasičnu američku kuhinju uz lokalne proizvode. Za doručak koji košta 29 dolara poslužuju se kava ili čaj uz kroasan ili voće. Nadalje možete odabrati između tosta s avokadom, jaja s tartufom i peciva s dimljenim lososom.

Thomas Café

Burberry je svoj gurmanski prostor u londonskoj trgovini nazvao u čast osnivača marke Thomasa Burberryja, Thomas. To je mjesto gdje možete provesti vrijeme u opuštanju i uživanja u svijetu Burberry. Kuhinja je engleska, a dok jedete juhu od slanog bakalara, pastirsku pitu ili Wilshire pršut, trgovina će ugravirati vaše inicijale na novokupljenoj torbici.

Emporio Armani Caffè

Talijanski modni dizajner i poslovni čovjek Giorgio Armani ne samo da stvara odjeću, već je autor jednog cijelog modnog stila. Njegovi kafići širom uređeni su namještajem i priborom vlastite Armani kuće, a njihov jelovnik sadrži prepoznatljiva jela talijanske kuhinje.

The Polo Bar

Prvi restoran Ralph Laurena u New Yorku odiše ovim brendom koji se manifestira kroz veličanstvenu rasvjetu, kožne sofe, svjetlucave kamine i zlatne dekoracije u toaletu. U jelovniku su široko zastupljeni američki klasici, od jastoga do kukuruznog sendviča s govedinom. Vegetarijancima se nude izdašne salate, hamburger s avokadom i zobena kaša s hrskavim cimetom i prženim sjemenkama bundeve.

1921 Gucci 

Šangajski restoran poznate talijanske marke Gucci, nazvan je u čast godine utemeljenja ovog brenda. Izravno iz butika, posebno dizalo diže svoje goste na četvrti kat. Tamo možete naručiti talijanski orijentiranu europsku kuhinju.