Recept za low-carb alternativu riži

| Wine and dine |

Instagram / @ombachi_dennis

Želite napuniti želudac i osjećati se sitima uz minimalan unos kalorija? Vrlo jednostavno možete, ako zamijenite konvencionalnu rižu s onom koja dolazi u verziji od povrća. Ako još niste čuli za avokado rižu, krajnje je vrijeme da je isprobate.

Donosimo vam odličan način kako integrirati više povrća u vašu prehranu i uštedjeti si dodatne kalorije za one ''zločeste'' trenutke. Ovdje se ne radi o jelu od riže s avokadom, već o kompletno zdravoj alternativi ove superhrane, avokada.

Zasučite rukave i krenite u kuhinju jer će vas ovo jelo oduševiti.

Recept za rižu od avokada:

Sastojci:
1 velika glavica cvjetače (može i zamrznuta)
1 jušna žlica ulja od avokada
340 grama nasjeckanog luka
3 nasjeckana češnja češnjaka
500 grama avokada
1 Jalapeño, nasjeckani
100 grama sitno nasjeckanog peršina
2 žlice soka od limete
Sol i papar po ukusu

Priprema:
Uklonite lišće s cvjetače. Izrežite cvjetaču na velike komade, operite i osušite. Isjeckajte cvjetaču s nožem ili u kuhinjskoj rezalici dok ne dobijete veličinu rižinih zrna. U tavi pomiješajte i propržite ulje avokada s lukom i češnjakom na srednjoj vrućini. Dodajte cvjetaču, avokado, jalapeños, peršin i sok od limete. Zatvorite tavu s poklopcem i kuhajte avokado rižu nekoliko minuta. Jednom kad su zrnca riže "al dente", avokado riža je spremna. Začinite sa soli i paprom i uživajte!